Zapekané zemiaky s brokolicou

Zapekané zemiaky s brokolicou
Foto: suzi512
suzi512Suzi512, recept pridal: 23. novembra 2012 11:29Ďalšie jeho recepty

Francúzske zemiaky ma jesť neprinútite, ale iné spôsoby zemiakov pečených s niečím, to áno. A keďže mám rada brokolicu, zvolila som si aj tú. A aby som to mojej polovičke uľahčila, polovica zapekacej misky bola verzia mäsová (pridala som nakrájanú údenú šunku). Keďže na obrázku je šunku vidno, recept je na verziu mäsovú.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
60-90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme si v predstihu brokolicu (rozdelenú na ružičky). Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, šunku nakrájame na kocky. V miske zmiešame brokolicu, zemiaky, šunku, osolíme, okoreníme a dáme do zapekacej misy s trochou oleja. Zalejeme smotanou, posypeme syrom a dáme piecť. Dobrú chuť!
Zapekané zemiaky s brokolicou - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • beaatrix, 23. novembra 2012 o 13:11
    tak toto je super...:-))


  • mili2936, 23. novembra 2012 o 13:52
    krásny recept, ešte krajšia fotečka, mňam...určite bude aj u nás na stole tak krásne rozvoniavať...


  • izabella929, 23. novembra 2012 o 15:08
    zapekané zamiaky v akomkoľvek vydaní máme radi...) máš ich úžasné.-)


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 15:11
    ďakujem vám! :-) aj ja, so špenátom, brokolicou, alebo klobáskou, to je fuk, hlavne nech to nie sú tie francúzske :-D včera sme mali práve tie so špenátom :-)


  • afataga, 23. novembra 2012 o 15:33
    robievam velmi podobne, ale davam surove zemiaky aj brokolicu, je to jednoduchsie :-) mam tu recept, co mas proti francuzakom? ved to je pre mna jedno z najlepsich jedal na svete :-)


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 16:15
    hehe, vadí mi tam varené vajce a párok :-D nehovoriac o tom, keď je to vajcom alebo smotanou zaliate :-D trauma z detstva :-D ja som dala len zemiaky surové, ale tak pre uľahčenie na budúce vyskúšam aj brokolicu :-)


  • afataga, 23. novembra 2012 o 18:15
    ja nedavam parok, lebo parky sa nedaju jest, davam klobasu, tam je aspon maso a potom to cele pekne vonia, mnam :-), ak chces, pozri sem: » varecha.pravda.sk/recepty/zemiaky-zapecene-s-hlivou-a-bro...
    tu hlivu tam mozes dat aj nemusis


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 18:30
    no do mojich, francúzske podľa Suzi :-o), dávam aj ja klobásku. v pohode, s hlivou som ešte neskúšala, hlivovú som robila zatiaľ len polievku. vďaka za tip!


  • afataga, 23. novembra 2012 o 20:07
    ale ta hliva nejde do francuzskych ale do zemiakov s brokolicou


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 20:09
    jasné, pochopila som :-D už ich mám aj uložené :-) aj s bábovkou :-)


  • afataga, 24. novembra 2012 o 10:20
    tak dobru chut :-)


  • zuzana78, 24. novembra 2012 o 11:48
    vyborne..mnam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist