Zapekané zemiaky s brokolicou

Zapekané zemiaky s brokolicou
Foto: suzi512
suzi512Suzi512, recept pridal: 23. novembra 2012 11:29Ďalšie jeho recepty

Francúzske zemiaky ma jesť neprinútite, ale iné spôsoby zemiakov pečených s niečím, to áno. A keďže mám rada brokolicu, zvolila som si aj tú. A aby som to mojej polovičke uľahčila, polovica zapekacej misky bola verzia mäsová (pridala som nakrájanú údenú šunku). Keďže na obrázku je šunku vidno, recept je na verziu mäsovú.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
60-90
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Uvaríme si v predstihu brokolicu (rozdelenú na ružičky). Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, šunku nakrájame na kocky. V miske zmiešame brokolicu, zemiaky, šunku, osolíme, okoreníme a dáme do zapekacej misy s trochou oleja. Zalejeme smotanou, posypeme syrom a dáme piecť. Dobrú chuť!
Zapekané zemiaky s brokolicou - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • beaatrix, 23. novembra 2012 o 13:11
    tak toto je super...:-))


  • mili2936, 23. novembra 2012 o 13:52
    krásny recept, ešte krajšia fotečka, mňam...určite bude aj u nás na stole tak krásne rozvoniavať...


  • izabella929, 23. novembra 2012 o 15:08
    zapekané zamiaky v akomkoľvek vydaní máme radi...) máš ich úžasné.-)


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 15:11
    ďakujem vám! :-) aj ja, so špenátom, brokolicou, alebo klobáskou, to je fuk, hlavne nech to nie sú tie francúzske :-D včera sme mali práve tie so špenátom :-)


  • afataga, 23. novembra 2012 o 15:33
    robievam velmi podobne, ale davam surove zemiaky aj brokolicu, je to jednoduchsie :-) mam tu recept, co mas proti francuzakom? ved to je pre mna jedno z najlepsich jedal na svete :-)


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 16:15
    hehe, vadí mi tam varené vajce a párok :-D nehovoriac o tom, keď je to vajcom alebo smotanou zaliate :-D trauma z detstva :-D ja som dala len zemiaky surové, ale tak pre uľahčenie na budúce vyskúšam aj brokolicu :-)


  • afataga, 23. novembra 2012 o 18:15
    ja nedavam parok, lebo parky sa nedaju jest, davam klobasu, tam je aspon maso a potom to cele pekne vonia, mnam :-), ak chces, pozri sem: » varecha.pravda.sk/recepty/zemiaky-zapecene-s-hlivou-a-bro...
    tu hlivu tam mozes dat aj nemusis


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 18:30
    no do mojich, francúzske podľa Suzi :-o), dávam aj ja klobásku. v pohode, s hlivou som ešte neskúšala, hlivovú som robila zatiaľ len polievku. vďaka za tip!


  • afataga, 23. novembra 2012 o 20:07
    ale ta hliva nejde do francuzskych ale do zemiakov s brokolicou


  • suzi512, 23. novembra 2012 o 20:09
    jasné, pochopila som :-D už ich mám aj uložené :-) aj s bábovkou :-)


  • afataga, 24. novembra 2012 o 10:20
    tak dobru chut :-)


  • zuzana78, 24. novembra 2012 o 11:48
    vyborne..mnam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist