Bravčový lalok
Zabíjačkový paprikový bravčový lalok
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 (+ odležanie) minút príprava |
300 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčový lalok očistíme, umyjeme
a vložíme do veľkého hrnca, pridáme soľ, bobkový list, nové aj čierne korenie, celé strúčiky cesnaku aj cibuľu. Zalejeme studenou vodou tak, aby dosahovala asi
10 cm nad mäso. Pomaly privedieme do varu a na veľmi miernom ohni varíme asi
5 hodín, hladina sa má len trochu vlniť. Lalok tak „obárame“ a varíme domäkka.
- Uvarený lalok vyberieme a plochou stranou noža ho pritlačíme, zbavíme ho tak vody.
- Zmes na potretie: Do misky pretlačíme strúčiky cesnaku, pridáme soľ a zmiešame s vodou. Zmesou potrieme teplý lalok, posypeme ho sladkou aj štipľavou červenou paprikou. Prikryjeme a necháme v chlade odležať 12 hodín.
- Hotový lalok krájame na tenké plátky a podávame najlepšie s čerstvo upečeným domácim chlebom.
|