Výborné piškótové cesto

iplusrIplusr, recept pridal: 25. decembra 2009 15:57Ďalšie jeho recepty

Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.

2

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

3

Upečené piškótové cesto sa da použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dontcha7, 13. júla 2013 o 23:57
    teraz som skusala, famozny receptik :)


  • anci552, 22. júla 2014 o 22:26
    Toto piškótové cesto je úplne skvelé. Robíme z neho náš obľúbený koláčik, vždy keď máme navyše akékoľvek ovocie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist