Výborné piškótové cesto

iplusrIplusr, recept pridal: 25. decembra 2009 15:57Ďalšie jeho recepty

Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

Upečené piškótové cesto sa da použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Jeden komentár k receptu
  • dontcha7, 13. júla 2013 o 23:57
    teraz som skusala, famozny receptik :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist