Výborné piškótové cesto

iplusrIplusr, recept pridal: 25. decembra 2009 15:57Ďalšie jeho recepty

Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.

2

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

3

Upečené piškótové cesto sa da použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dontcha7, 13. júla 2013 o 23:57
    teraz som skusala, famozny receptik :)


  • anci552, 22. júla 2014 o 22:26
    Toto piškótové cesto je úplne skvelé. Robíme z neho náš obľúbený koláčik, vždy keď máme navyše akékoľvek ovocie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist