Výborné piškótové cesto

iplusrIplusr, 34 ročná žena, Prievidza, 25. decembra 2009 15:57
Ďalšie jej recepty »

Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.

8
porcií
30 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.

  2. 2

    Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

  3. 3

    Upečené piškótové cesto sa da použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (4,1 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist