Výborné piškótové cesto
Autor receptu: iplusr
Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta
ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská,
len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.
Postup
- Vyšľaháme bielka a pridáme do nich 50 g cukru. Vyšľaháme žĺtky s vodou a pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor. Znova riadne vyšľaháme. Zmiešame s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
- Upečené piškótové cesto sa da použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie, je z neho skvelá bublanina. Dajú sa z neho robit rolády - cesto pri rolovani nepraská, len ho treba ešte za tepla zrolovať a plniť vychladnuté.