Vrchárska kelovica(fotorecept)

Autor receptu: marianne

Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta,ze by v nej aj kohut nohu zlomil.Varievali sme ju na jesen a v zime a ked je praca okolo domu,je taka syta,ze sme ju pojedali cely den a viac nebolo treba.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpalenej masti orestujeme cibulku do zlatova,pridame slaninku pokrajanu na kocky,oprazime,pridame rascu,cervenu papriku.Pridame nakrajany kel+kel ruzickovy a dolejeme tolko vody,kolko chceme polievky.Este pridame zemiaky sol,korenie,klobasu alebo parky a susene huby.Varime, dokial kel nezmekne.Ak je takmer uvareny dame hrst ovsenych vlociek a struhany zemiak na zahustenie,prevarime este 5 min a dochutime majoranom.Odstavime z ohna, roztlacime cesnek a viac uz nevarime.