Viedenská knedľa vo forme (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica Robila som viedenskú knedľu ktorú mám na VARECHE, zvolila som iný spôsob varenia , pri otvorení novej tržnice (bývalá IKEA)som pri jednom stánku s hydinou , dala do reči s pani , spomenula som jej aké dobré recepty sú na VARECHE , povedala že si občas pozrie varechu , robila viedenskú knedľu z varechy , zistili sme že to bol môj recept. Povedala že všetky suroviny a postup robila ako bolo uvedené len nerobila gule ale dala do bábovkovej formy a varila vo vode. SKÚSILA SOM .

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. TREBA POZRIEŤ !! tento recept so surovinami a postupom je na tomto linku!! http://varecha.pravda.sk/recepty/viedenska-knedla-fotorecept/6259-pouzi.html
  2. pripravené suroviny som vložila do masťou vymastenej bábovkovej formy ,
  3. formu som vložila do hrnca s vriacou vodou , prikryté som na miernom plameni varila 30 minút
  4. po uvarení som knedľu vyklopila na plech a masťou pomastila
  5. pripravené k servírovaniu
  6. viedenská knedľa s hovädzím na hríboch , omáčku pasírujem , do prepasírovanej šťavy zahusťujem do smotany na šľahanie pridám zemiakovú škrobovú múčku a 1 PL horčice.