Foto: egreska
Postup
-
1
Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a všetko ostatne a vypracujeme mäkke cesto,nesmie sa lepit,ja som ešte musela pridat asi 50 ml vody..Hotove nechame hodinu kysnut.Potom cesto rozdelime na tri časti a každu vyvalkame na obdlžnik. - natrieme rozpustenym maslom a kyslou smotanou,od vrchneho okraja si nechajte takych 5 centi aby vam to nevytekalo..
- 2
- možete smotanu posypat aj nejakymi bylinkami, zrolujeme.
- 3
- spoj dobre zalepte..
- 4
- zo všetkych troch zapletieme vrkoč a nechame podkysnut 20 min.
- 5
- podkysnutu natrieme vajičkom a posypeme semiačkami,rascou..
- 6
- upečieme na 190 st asi 25 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skusim ho urobit a odfotim ho.Porovnas, co robi prax.
babidka ,určite nebude taka ako od tvojej mamy,ale aj tato je dobra :-))
sovka,dakujem,aj ja mam rada kysnute cesto..
ches teším sa na tvoju pletienku,určite bude pekna aj dobra..
Krásne to na tvojich fotkách vyzerá :-)
Ten recept vytlačím pre kamarátky čo nemajú PC.
@jerica dakujem pekne za komplimenty :-))
a dakujem vam všetkým za komantare :-))