Vianočný papcun podľa mamy

vojnaVojna, recept pridal: 9. januára 2013 16:33Ďalšie jeho recepty

Moja mama hovorila, že ma dobrú polievku potrebujeme hrniec, vodu a varechu.

Suroviny

30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu a cesnak očistite, nakrájame a dáme na spenené maslo, popražíme do ružova. Potom posypeme hladkou múkou a pražíme do zlatova. Zalejeme vodou dáme bujón a varíme pod pokrievkou. Pridame namočené huby a korenie podľa chuti.

2

Z vajca hrubej múky a soli a poprípade vody urobíme tuhé cesto. Necháme ho chvíľu postať. Potom cesto postrúhame na strúhadle. Takéto postrúhané cesto sa na Spiši volá papcun. Postrúhané cesto zavaríme vo vode a dávame do polievky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 10. januára 2013 o 06:10
    Papcún robievam a to na viac spôsobov.No ja ho do kapustnice na vianoce zaváram zvlášť a každý si ho do taniera naloží koľko sa mu ráči.
    Na spiši to voláme papcún a niekto to pozná pod názvom "mrvenička."


  • peliska, 23. júna 2014 o 00:03
    Na Zempline še tomu hutori sciranka.Narodzila som še na Spišu a bivam na Zempline.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist