Vianočný papcun podľa mamy

vojnaVojna, recept pridal: 9. januára 2013 16:33Ďalšie jeho recepty

Moja mama hovorila, že ma dobrú polievku potrebujeme hrniec, vodu a varechu.

Suroviny

30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu a cesnak očistite, nakrájame a dáme na spenené maslo, popražíme do ružova. Potom posypeme hladkou múkou a pražíme do zlatova. Zalejeme vodou dáme bujón a varíme pod pokrievkou. Pridame namočené huby a korenie podľa chuti.

2

Z vajca hrubej múky a soli a poprípade vody urobíme tuhé cesto. Necháme ho chvíľu postať. Potom cesto postrúhame na strúhadle. Takéto postrúhané cesto sa na Spiši volá papcun. Postrúhané cesto zavaríme vo vode a dávame do polievky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 10. januára 2013 o 06:10
    Papcún robievam a to na viac spôsobov.No ja ho do kapustnice na vianoce zaváram zvlášť a každý si ho do taniera naloží koľko sa mu ráči.
    Na spiši to voláme papcún a niekto to pozná pod názvom "mrvenička."


  • peliska, 23. júna 2014 o 00:03
    Na Zempline še tomu hutori sciranka.Narodzila som še na Spišu a bivam na Zempline.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist