Vianočný papcun podľa mamy

vojnaVojna, recept pridal: 9. januára 2013 16:33Ďalšie jeho recepty

Moja mama hovorila, že ma dobrú polievku potrebujeme hrniec, vodu a varechu.

Suroviny

30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak očistite, nakrájame a dáme na spenené maslo, popražíme do ružova. Potom posypeme hladkou múkou a pražíme do zlatova. Zalejeme vodou dáme bujón a varíme pod pokrievkou. Pridame namočené huby a korenie podľa chuti.

Z vajca hrubej múky a soli a poprípade vody urobíme tuhé cesto. Necháme ho chvíľu postať. Potom cesto postrúhame na strúhadle. Takéto postrúhané cesto sa na Spiši volá papcun. Postrúhané cesto zavaríme vo vode a dávame do polievky.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Jeden komentár k receptu
  • ancicka, 10. januára 2013 o 06:10
    Papcún robievam a to na viac spôsobov.No ja ho do kapustnice na vianoce zaváram zvlášť a každý si ho do taniera naloží koľko sa mu ráči.
    Na spiši to voláme papcún a niekto to pozná pod názvom "mrvenička."



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist