Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Vianočný medový stromček s gaštanovou plnkou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Vianočný medový stromček s gaštanovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8-10
porcií
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
10 PL
10 PL
1 KL
1 KL
Plnka:
500 ml
500 g
250 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka s medom vyšľaháme do hustej peny. Múku zmiešame s perníkovým korením a so škoricou a opatrne zamiešame do vyšľahaných vajec s medom.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov, približne 10 až 12 minút. Po upečení pomocou vytvorenej vlastnej šablóny vykrojíme z cesta 4 stromčeky.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme a prilejeme do nej roztopenú a ochladenú bielu čokoládu. Opatrne primiešame gaštanové pyré. Krém môžeme dosladiť podľa chuti. Ozdobnou hladkou špičkou nastriekame na vykrojený stromček kopčeky, priklopíme ho ďalším stromčekom a postup opakujeme. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia