Veterníky

Veterníky
Foto: tankaa
tankaaTankaa, recept pridal: 26. júna 2010 22:56Ďalšie jeho recepty

Toto su oblúbené zákusky mojich kolegýň,ale aj mojich detí.

Suroviny

10
porcií
120
minút
príprava
12
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

vodu,ceru a heru si dáme rozvariť,ked to vrie tak to odložíme z ohňa a pridáme múku a dobre vymiešame za občasného miešania necháme vychladnúť a potom šľahačom zašlaháme vajcia.

Takto pripravene cesto dáme do zdobiaceho vrecka s veľkým špicom a striekame špiralovo na plech vyloženy papierom.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pecieme ich do zlatohneda,potom ešte teple prekrojime na polovicu,lebo studene by sa lámali.

Zo šľahačkovej smotany a 2 stužovačov si ušľahame slahačku . Zcukru si spravime karamel,zalejeme mliekom,necháme rozvarit,aby sa karamel úplne rozpustil a potom necháme dobre vychladiť. Do vychladnutého karamelového mlieka dáme 2 práškové šľahačky a 2 stužovače a dobre vyšľaháme šľahačom. Na spodnú časť veterníka nastriekame bielu šľahačku na to dame karamelovú a dáme vrch veterníka,ktorý sme potreli rozpustenou čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptu
  • evusik, 27. júna 2010 o 15:41
    tak to vyzerá božsky, veterníky milujem.... len som ich ešte nikdy nerobila a asi sa to ani nikdy nenaučím, ale naša dcéra ich už raz robila a podarili sa. Asi ju pošlem k tebe na školenie :-)


  • tankaa, 27. júna 2010 o 16:01
    ste vítaný ešte Vam ich aj napečiem


  • honestka, 27. júna 2010 o 18:08
    mnamka s rozdielom, ze pre mna specialne iba karamelova poleva


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • tinca, 27. júna 2010 o 21:35
    @tankaa mňam, len sa do nich pustiť..



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist