Veterníky

Veterníky
Foto: tankaa
tankaaTankaa, recept pridal: 26. júna 2010 22:56Ďalšie jeho recepty

Toto su oblúbené zákusky mojich kolegýň,ale aj mojich detí.

Suroviny

10
porcií
120
minút
príprava
12
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

vodu,ceru a heru si dáme rozvariť,ked to vrie tak to odložíme z ohňa a pridáme múku a dobre vymiešame za občasného miešania necháme vychladnúť a potom šľahačom zašlaháme vajcia.

2

Takto pripravene cesto dáme do zdobiaceho vrecka s veľkým špicom a striekame špiralovo na plech vyloženy papierom.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pecieme ich do zlatohneda,potom ešte teple prekrojime na polovicu,lebo studene by sa lámali.

3

Zo šľahačkovej smotany a 2 stužovačov si ušľahame slahačku . Zcukru si spravime karamel,zalejeme mliekom,necháme rozvarit,aby sa karamel úplne rozpustil a potom necháme dobre vychladiť. Do vychladnutého karamelového mlieka dáme 2 práškové šľahačky a 2 stužovače a dobre vyšľaháme šľahačom. Na spodnú časť veterníka nastriekame bielu šľahačku na to dame karamelovú a dáme vrch veterníka,ktorý sme potreli rozpustenou čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 27. júna 2010 o 15:41
    tak to vyzerá božsky, veterníky milujem.... len som ich ešte nikdy nerobila a asi sa to ani nikdy nenaučím, ale naša dcéra ich už raz robila a podarili sa. Asi ju pošlem k tebe na školenie :-)


  • tankaa, 27. júna 2010 o 16:01
    ste vítaný ešte Vam ich aj napečiem


  • honestka, 27. júna 2010 o 18:08
    mnamka s rozdielom, ze pre mna specialne iba karamelova poleva


  • tinca, 27. júna 2010 o 21:35
    @tankaa mňam, len sa do nich pustiť..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist