Veterníky

Veterníky
Foto: tankaa
tankaaTankaa, 50 ročná žena, Bánovce nad Bebravou, recept pridala: 26. júna 2010 22:56Ďalšie jej recepty

Toto su oblúbené zákusky mojich kolegýň,ale aj mojich detí.

Suroviny

10
porcií
120
minút
príprava
12
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

vodu,ceru a heru si dáme rozvariť,ked to vrie tak to odložíme z ohňa a pridáme múku a dobre vymiešame za občasného miešania necháme vychladnúť a potom šľahačom zašlaháme vajcia.

2

Takto pripravene cesto dáme do zdobiaceho vrecka s veľkým špicom a striekame špiralovo na plech vyloženy papierom.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pecieme ich do zlatohneda,potom ešte teple prekrojime na polovicu,lebo studene by sa lámali.

3

Zo šľahačkovej smotany a 2 stužovačov si ušľahame slahačku . Zcukru si spravime karamel,zalejeme mliekom,necháme rozvarit,aby sa karamel úplne rozpustil a potom necháme dobre vychladiť. Do vychladnutého karamelového mlieka dáme 2 práškové šľahačky a 2 stužovače a dobre vyšľaháme šľahačom. Na spodnú časť veterníka nastriekame bielu šľahačku na to dame karamelovú a dáme vrch veterníka,ktorý sme potreli rozpustenou čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 27. júna 2010 o 15:41
    tak to vyzerá božsky, veterníky milujem.... len som ich ešte nikdy nerobila a asi sa to ani nikdy nenaučím, ale naša dcéra ich už raz robila a podarili sa. Asi ju pošlem k tebe na školenie :-)


  • tankaa, 27. júna 2010 o 16:01
    ste vítaný ešte Vam ich aj napečiem


  • honestka, 27. júna 2010 o 18:08
    mnamka s rozdielom, ze pre mna specialne iba karamelova poleva


  • tinca, 27. júna 2010 o 21:35
    @tankaa mňam, len sa do nich pustiť..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist