Veterníky

Veterníky
Foto: tankaa
tankaaTankaa, 50 ročná žena, Bánovce nad Bebravou, recept pridala: 26. júna 2010 22:56Ďalšie jej recepty

Toto su oblúbené zákusky mojich kolegýň,ale aj mojich detí.

Suroviny

10
porcií
120
minút
príprava
12
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

vodu,ceru a heru si dáme rozvariť,ked to vrie tak to odložíme z ohňa a pridáme múku a dobre vymiešame za občasného miešania necháme vychladnúť a potom šľahačom zašlaháme vajcia.

2

Takto pripravene cesto dáme do zdobiaceho vrecka s veľkým špicom a striekame špiralovo na plech vyloženy papierom.Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pecieme ich do zlatohneda,potom ešte teple prekrojime na polovicu,lebo studene by sa lámali.

3

Zo šľahačkovej smotany a 2 stužovačov si ušľahame slahačku . Zcukru si spravime karamel,zalejeme mliekom,necháme rozvarit,aby sa karamel úplne rozpustil a potom necháme dobre vychladiť. Do vychladnutého karamelového mlieka dáme 2 práškové šľahačky a 2 stužovače a dobre vyšľaháme šľahačom. Na spodnú časť veterníka nastriekame bielu šľahačku na to dame karamelovú a dáme vrch veterníka,ktorý sme potreli rozpustenou čokoládou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 27. júna 2010 o 15:41
    tak to vyzerá božsky, veterníky milujem.... len som ich ešte nikdy nerobila a asi sa to ani nikdy nenaučím, ale naša dcéra ich už raz robila a podarili sa. Asi ju pošlem k tebe na školenie :-)


  • tankaa, 27. júna 2010 o 16:01
    ste vítaný ešte Vam ich aj napečiem


  • honestka, 27. júna 2010 o 18:08
    mnamka s rozdielom, ze pre mna specialne iba karamelova poleva


  • tinca, 27. júna 2010 o 21:35
    @tankaa mňam, len sa do nich pustiť..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist