Veľkonočná syrová roláda mojej babičky

linkinkatka - bez fotkylinkinkatka, 1. apríla 2010

Takže túto roládu ma naučila robiť moja babka. U nich to je tradícia, na veľkú noc nesmie chýbať na stole, a postupom času sa Zobraziť celý popisTakže túto roládu ma naučila robiť moja babka. U nich to je tradícia, na veľkú noc nesmie chýbať na stole, a postupom času sa to stáva tradíciou aj u nás.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
2 ks
200 g
2 ks
100 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ementálsky syr ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale asi na 3mm hrúbku.

  2. 2

    Na plát syra poukladáme šunku nakrájanú na malé kocky a potrieme nátierkou, ktorú pripravíme zmiešaním taveného syra so zmäknutým maslom, nadrobno pokrájanou salámou, uhorkami, paprikou, natvrdo uvarenými vajciami, a posekanou pažítkou. Takto pripravený plát stočíme do rolády a v alobale zabalený necháme v chladničke stuhnúť.

  3. 3

    Takto pripravený plát stočíme do rolády a v alobale zabalený necháme v chladničke stuhnúť.

Diskusia k receptu

2010
Ja uz som tak dlho prec ,ze som len pocul o tomto recepte.
Skusim, len neviem ako na ten syr ? priamo do vody alebo v sacku do vody?
altyn
Ja ho robievam často a je veľmi mňam- mňam! Dá sa do nikroténového sáčku. Ja dám veľký, hore prepichnem varechou tú opriem o okraj hrnca a na nej ho potom roztápam. Potom treba pracovať rýchlo, lebo syr rýchlo tuhne a ťažšie sa s ním pracuje. takže plnku si pripravte skôr.
bambitka
Ja robievam takyto podobny recept uz dlho a moja rodina ho zboznuje.Roladu robievam zo syra eidam a davam ho roztopit do zovretej vody asi 15 min.
olinka12
Práve robím túto roládu recept mám už dvadsaťpäť rokov zo slovenky. Polievači ocenia lebo údené majú aj doma :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia