Veľkonočná plnka

evkalibkaEvkalibka, recept pridal: 19. apríla 2011 11:49Ďalšie jeho recepty

Aj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a chutný. Podávam ho ako prílohu k pečenej jahňacine, alebo ju jeme len tak samostatne so zeleninovým šalátom.

Suroviny

6 - 8
porcií
120
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Najprv si upečieme bôčik a uvaríme údenú krkovičku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme rožky, ktoré nakrájame na malé kocky a navlhčíme vývarom z údeného mäsa. Bylinky (petržlenovú vňať, čerstvú mladú prhľavu) tiež nakrájame nadrobno. Môžeme pridať aj pažítku. V miske vymiešame maslo spolu so žĺtkami a troškou soli. Pridáme na kocky nakrájaný upečený bôčik, údenú krkovičku, premiešame a pridáme navlhčené rožky a bylinky.

2

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do plnky. Dochutíme čiernym korením, poprípade ešte soľou.

3

Pečieme na vymastenom a strúhankou vysypanom plechu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 19. apríla 2011 o 22:36
    Robím to aj ja takto, ale dávam len údené, bôčik som ešte nedávala, tiež to môže byť dobré.Bylinky dávam, len nie pŕhľavu, neviem kde by som ju natrhala.


  • megi500, 19. apríla 2011 o 22:38
    prhlavy sa nemozem zbavit aj ju susim je vyborna do vsetkeho neviem kde byvas ale nahorskych cestach najdes


  • sladkacokolada, 20. apríla 2011 o 08:22
    u nás sa robieva tiež podobne a dávajú sa aj kvasnice, je to potom nadýchané


  • terik, 20. apríla 2011 o 12:00
    Takáto plnka sa u nás robila vždy, ale iba z bôčika a to vareného asi tak do polomäkka, následne sa to pomelie, na vrch sme vždy dávali vejáriky slaninky.
    A tá přhľava je tam výborná a natrhať sa dá už teraz skoro všade, na každej lúke. Môžem povedať, že je to super.


  • evulines, 20. apríla 2011 o 12:25
    Ja robím podobnú. Bočik nedávam, ale dávam kúsok klobásy.


  • alzbetka2, 20. apríla 2011 o 16:49
    Ja som ešte takéto niečo nerobila a potešila som sa receptu, lebo to chcem vyskúšať. Ďakujem...


  • evkalibka, 20. apríla 2011 o 19:23
    ďakujem za komentáre, recept je odskúšaný a je naozaj dobrý. Prhľava u nás už rastie. Minulý rok som ju nemala a tak som miesto nej dala trošku líbečka, myslím že je to slovensky ligurček alebo vegeta. Len s ním opatrne, lebo je dosť aromatický.


  • marienka44, 20. apríla 2011 o 20:29
    @Evkalibka ,ja robim bez bocika, len udene maso a pridam par struckov roztlaceneho cesnaku a majoranku pomrvím. Kolko rozkov, priblizne tolko vajec, tak je spravne! :-)


  • pusta, 21. apríla 2011 o 07:21
    @Evkalibka , poznám - veľmi dobrý recept, tiež robievam. niekedy dávam aj bravčové pliecko, kuracie mäsko a údenú krkovičku- ale to je už český recept pod názvom veľkonočná hlavička, ktorý som opísala z českej televízie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist