Veľkonočná plnka

evkalibkaEvkalibka, recept pridal: 19. apríla 2011 11:49Ďalšie jeho recepty

Aj keď je veľa receptov na veľkonočnú plnku, pridám aj ja tento, je jednoduchý a chutný. Podávam ho ako prílohu k pečenej jahňacine, alebo ju jeme len tak samostatne so zeleninovým šalátom.

Suroviny

6 - 8
porcií
120
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Najprv si upečieme bôčik a uvaríme údenú krkovičku. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme rožky, ktoré nakrájame na malé kocky a navlhčíme vývarom z údeného mäsa. Bylinky (petržlenovú vňať, čerstvú mladú prhľavu) tiež nakrájame nadrobno. Môžeme pridať aj pažítku. V miske vymiešame maslo spolu so žĺtkami a troškou soli. Pridáme na kocky nakrájaný upečený bôčik, údenú krkovičku, premiešame a pridáme navlhčené rožky a bylinky.

2

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec zľahka vmiešame do plnky. Dochutíme čiernym korením, poprípade ešte soľou.

3

Pečieme na vymastenom a strúhankou vysypanom plechu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 19. apríla 2011 o 22:36
    Robím to aj ja takto, ale dávam len údené, bôčik som ešte nedávala, tiež to môže byť dobré.Bylinky dávam, len nie pŕhľavu, neviem kde by som ju natrhala.


  • megi500, 19. apríla 2011 o 22:38
    prhlavy sa nemozem zbavit aj ju susim je vyborna do vsetkeho neviem kde byvas ale nahorskych cestach najdes


  • sladkacokolada, 20. apríla 2011 o 08:22
    u nás sa robieva tiež podobne a dávajú sa aj kvasnice, je to potom nadýchané


  • terik, 20. apríla 2011 o 12:00
    Takáto plnka sa u nás robila vždy, ale iba z bôčika a to vareného asi tak do polomäkka, následne sa to pomelie, na vrch sme vždy dávali vejáriky slaninky.
    A tá přhľava je tam výborná a natrhať sa dá už teraz skoro všade, na každej lúke. Môžem povedať, že je to super.


  • evulines, 20. apríla 2011 o 12:25
    Ja robím podobnú. Bočik nedávam, ale dávam kúsok klobásy.


  • alzbetka2, 20. apríla 2011 o 16:49
    Ja som ešte takéto niečo nerobila a potešila som sa receptu, lebo to chcem vyskúšať. Ďakujem...


  • evkalibka, 20. apríla 2011 o 19:23
    ďakujem za komentáre, recept je odskúšaný a je naozaj dobrý. Prhľava u nás už rastie. Minulý rok som ju nemala a tak som miesto nej dala trošku líbečka, myslím že je to slovensky ligurček alebo vegeta. Len s ním opatrne, lebo je dosť aromatický.


  • marienka44, 20. apríla 2011 o 20:29
    @Evkalibka ,ja robim bez bocika, len udene maso a pridam par struckov roztlaceneho cesnaku a majoranku pomrvím. Kolko rozkov, priblizne tolko vajec, tak je spravne! :-)


  • pusta, 21. apríla 2011 o 07:21
    @Evkalibka , poznám - veľmi dobrý recept, tiež robievam. niekedy dávam aj bravčové pliecko, kuracie mäsko a údenú krkovičku- ale to je už český recept pod názvom veľkonočná hlavička, ktorý som opísala z českej televízie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist