Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka
jezibabka1Jezibabka1, recept pridal: 5. apríla 2010 10:16Ďalšie jeho recepty

Slaná.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

V mlieku rozšľaháme celé vajíčka, pridáme soľ, korenie, vegetu a za stáleho miešania varíme, kým sa nezačnú robiť hrudky. Pridáme posekanú pažítku, kúsok kapie a anecháme chvíľku prevrieť.

2

Do sitka si dáme gázu (alebo utierku), vlejeme masu a necháme odkvapkať. Ja zvyknem uviazať "batôžtek" na varechu a pomalým otáčaním ešte vytlačím prebytočnú vodu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 5. apríla 2010 o 13:53
    Ježibabka,Ty si tou kápiou oživila,obyčajne robím bez nej a potom syrek je biely. Tak dobrú chuť!


  • nelajsia, 5. apríla 2010 o 22:07
    No toto som jedla túto Veľkú noc prvýkrát... urobil mi ju môj priateľ z Prešova ....celá rodina sa vypytovala čo to je...:-))) príjemné oživenie obloženej misy..


  • stefanus191, 6. apríla 2010 o 04:26
    Perfektne, o rok vyskusam. Robim podobnu , no ked ju chcem osladit , tak pridam za hrst susenych hrozienok. PS : no a najlepsie sa mi osvedcila , robit ju v plienke( ach ) po svojich dcerach... --- nepotrebujem solit, ha,ha,ha...


  • mallvinka, 6. apríla 2010 o 10:03
    Ja to už robím dlhé roky. Je to oblúbená velkonočná pochúťka môjho syna od malička, ale ešte aj teraz keď je dospelý a žije v Londýne, musím mu ju pripraviť keď príde na návštevu. Je to úžasná pochúťka.


  • tinca, 6. apríla 2010 o 16:11
    Jezibabka,teraz som ju dodegustovala, priniesla mi ju ochutnať kamoška,robila ju na veľkú noc, ale on adáva len mlieko, vajcia, soľ a pažítku a veľmi mi to chutilo. Vyskúšam niekedy aj podľa teba.


  • iboja, 19. apríla 2011 o 19:38
    potešil ma recept ,volakedy dávno som aj ja robila a neviem prečo som prestala ,ale teraz na sviatky si urrobím...ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist