Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka
jezibabka1Jezibabka1, 48 ročná žena, recept pridala: 5. apríla 2010 10:16Ďalšie jej recepty

Slaná.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

V mlieku rozšľaháme celé vajíčka, pridáme soľ, korenie, vegetu a za stáleho miešania varíme, kým sa nezačnú robiť hrudky. Pridáme posekanú pažítku, kúsok kapie a anecháme chvíľku prevrieť.

2

Do sitka si dáme gázu (alebo utierku), vlejeme masu a necháme odkvapkať. Ja zvyknem uviazať "batôžtek" na varechu a pomalým otáčaním ešte vytlačím prebytočnú vodu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 5. apríla 2010 o 13:53
    Ježibabka,Ty si tou kápiou oživila,obyčajne robím bez nej a potom syrek je biely. Tak dobrú chuť!


  • nelajsia, 5. apríla 2010 o 22:07
    No toto som jedla túto Veľkú noc prvýkrát... urobil mi ju môj priateľ z Prešova ....celá rodina sa vypytovala čo to je...:-))) príjemné oživenie obloženej misy..


  • stefanus191, 6. apríla 2010 o 04:26
    Perfektne, o rok vyskusam. Robim podobnu , no ked ju chcem osladit , tak pridam za hrst susenych hrozienok. PS : no a najlepsie sa mi osvedcila , robit ju v plienke( ach ) po svojich dcerach... --- nepotrebujem solit, ha,ha,ha...


  • mallvinka, 6. apríla 2010 o 10:03
    Ja to už robím dlhé roky. Je to oblúbená velkonočná pochúťka môjho syna od malička, ale ešte aj teraz keď je dospelý a žije v Londýne, musím mu ju pripraviť keď príde na návštevu. Je to úžasná pochúťka.


  • tinca, 6. apríla 2010 o 16:11
    Jezibabka,teraz som ju dodegustovala, priniesla mi ju ochutnať kamoška,robila ju na veľkú noc, ale on adáva len mlieko, vajcia, soľ a pažítku a veľmi mi to chutilo. Vyskúšam niekedy aj podľa teba.


  • iboja, 19. apríla 2011 o 19:38
    potešil ma recept ,volakedy dávno som aj ja robila a neviem prečo som prestala ,ale teraz na sviatky si urrobím...ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist