Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka
jezibabka1Jezibabka1, recept pridal: 5. apríla 2010 10:16Ďalšie jeho recepty

Slaná.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

V mlieku rozšľaháme celé vajíčka, pridáme soľ, korenie, vegetu a za stáleho miešania varíme, kým sa nezačnú robiť hrudky. Pridáme posekanú pažítku, kúsok kapie a anecháme chvíľku prevrieť.

2

Do sitka si dáme gázu (alebo utierku), vlejeme masu a necháme odkvapkať. Ja zvyknem uviazať "batôžtek" na varechu a pomalým otáčaním ešte vytlačím prebytočnú vodu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 5. apríla 2010 o 13:53
    Ježibabka,Ty si tou kápiou oživila,obyčajne robím bez nej a potom syrek je biely. Tak dobrú chuť!


  • nelajsia, 5. apríla 2010 o 22:07
    No toto som jedla túto Veľkú noc prvýkrát... urobil mi ju môj priateľ z Prešova ....celá rodina sa vypytovala čo to je...:-))) príjemné oživenie obloženej misy..


  • stefanus191, 6. apríla 2010 o 04:26
    Perfektne, o rok vyskusam. Robim podobnu , no ked ju chcem osladit , tak pridam za hrst susenych hrozienok. PS : no a najlepsie sa mi osvedcila , robit ju v plienke( ach ) po svojich dcerach... --- nepotrebujem solit, ha,ha,ha...


  • mallvinka, 6. apríla 2010 o 10:03
    Ja to už robím dlhé roky. Je to oblúbená velkonočná pochúťka môjho syna od malička, ale ešte aj teraz keď je dospelý a žije v Londýne, musím mu ju pripraviť keď príde na návštevu. Je to úžasná pochúťka.


  • tinca, 6. apríla 2010 o 16:11
    Jezibabka,teraz som ju dodegustovala, priniesla mi ju ochutnať kamoška,robila ju na veľkú noc, ale on adáva len mlieko, vajcia, soľ a pažítku a veľmi mi to chutilo. Vyskúšam niekedy aj podľa teba.


  • iboja, 19. apríla 2011 o 19:38
    potešil ma recept ,volakedy dávno som aj ja robila a neviem prečo som prestala ,ale teraz na sviatky si urrobím...ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist