Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka
jezibabka1Jezibabka1, recept pridal: 5. apríla 2010 10:16Ďalšie jeho recepty

Slaná.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

V mlieku rozšľaháme celé vajíčka, pridáme soľ, korenie, vegetu a za stáleho miešania varíme, kým sa nezačnú robiť hrudky. Pridáme posekanú pažítku, kúsok kapie a anecháme chvíľku prevrieť.

2

Do sitka si dáme gázu (alebo utierku), vlejeme masu a necháme odkvapkať. Ja zvyknem uviazať "batôžtek" na varechu a pomalým otáčaním ešte vytlačím prebytočnú vodu



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 5. apríla 2010 o 13:53
    Ježibabka,Ty si tou kápiou oživila,obyčajne robím bez nej a potom syrek je biely. Tak dobrú chuť!


  • nelajsia, 5. apríla 2010 o 22:07
    No toto som jedla túto Veľkú noc prvýkrát... urobil mi ju môj priateľ z Prešova ....celá rodina sa vypytovala čo to je...:-))) príjemné oživenie obloženej misy..


  • stefanus191, 6. apríla 2010 o 04:26
    Perfektne, o rok vyskusam. Robim podobnu , no ked ju chcem osladit , tak pridam za hrst susenych hrozienok. PS : no a najlepsie sa mi osvedcila , robit ju v plienke( ach ) po svojich dcerach... --- nepotrebujem solit, ha,ha,ha...


  • mallvinka, 6. apríla 2010 o 10:03
    Ja to už robím dlhé roky. Je to oblúbená velkonočná pochúťka môjho syna od malička, ale ešte aj teraz keď je dospelý a žije v Londýne, musím mu ju pripraviť keď príde na návštevu. Je to úžasná pochúťka.


  • tinca, 6. apríla 2010 o 16:11
    Jezibabka,teraz som ju dodegustovala, priniesla mi ju ochutnať kamoška,robila ju na veľkú noc, ale on adáva len mlieko, vajcia, soľ a pažítku a veľmi mi to chutilo. Vyskúšam niekedy aj podľa teba.


  • iboja, 19. apríla 2011 o 19:38
    potešil ma recept ,volakedy dávno som aj ja robila a neviem prečo som prestala ,ale teraz na sviatky si urrobím...ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist