Vegetariánsky boršč

Autor receptu: sueclash

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť, stiahneme šupku a dužinu nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a na jemno nasekáme. Červenú repu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Zelerové stonky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Bielu kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky.
  2. Cibuľu podusíme na masle do sklovita. Pridáme zeleninu a asi 15 minút dusíme na miernom ohni. Prilejeme vývar, okoreníme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou a necháme ďalších 30 minút povariť.
  3. Petržlenovú vňať umyjeme, nahrubo nasekáme a vmiešame do polievky. Polievku podávame s kyslou smotanou.