Vanilkovo - ryžový srnčí chrbát

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

Našla som tento recept na recepty cz a veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a po ochutnaní, môžem povedať, že aj svojou výnimočnou chuťou.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
2 lyžice
200 g bez nálevu
100 ml.
50 g
1 l




Postup

  1. 1

    Formu na srnčí chrbát si vypláchnem vodou.Vanilkový puding si uvarím z 350 ml. mlieka podla návodu na sáčku. Horúci uvarený puding vylejem do formy na srnčí chrbát. Na puding poukladám černice a vykôstkované višne.Potom dám do rajnice variť umytú ryžu 50/50 mlieko a voda.pridím štipku soli a 2 lyžice cukru. Za stáleho miešania uvarím ryžu.Horúcu ryžu vylejem na ovocie do formy a troška pritlačím povrch lyžicou.Zabalím do alobalu a uložím do chladničky na noc. Ráno formu vyberiem , obsah vyklopím na misu a nakrájam na plátky. Posypem postrúhanou čokoládou a podávam s ovocím v kompotovým mištičkach.Môže sa ozdobiť aj šlahačkou.

  2. 2

    Rýchla a veľmi fajná sladkosť pre mlsné jazýčky..

Diskusia k receptu

nika60
páči sa mi tento recept urobím ho ešte dnes
danculka
Vyzerá dobre,vyskúšam,snaž sa dávať aj postupy,viac to upúta...dík..
izabella929
Díky vám za komentáriky.-)) teším sa, že ste našli v mojom albume receptov inšpiráciu. Inak toto je skutočná mňamkovina.))
izabella929
Dancuľka díky za komentárik.) Som tu nová a tie recepty, čo sem pridávam, sťahujem zo svojho albumu a k tomu nemám odfotené postupy.Až teraz to žačnem robiť. Neviem, či mi už zverejnili, ale dala som vynikajúcu mňamku aj s postupmi..volá sa že Gemerské ruže..
izabella929
zdezda, je to špica.-)) hlavne je to rýchlo hotové a v tej chladničke kým sa vychladí, vydržíme.-))dík za komentárik.-))
salinka
Urobila su tuto pochutku podla teba. Je to zdokonalena ryza v mlieku, ktora vyzera na tanieri velmi pekne. A chuti vynikajuco. Dakujem za napad:-)
monty469
Mám novú formu na srnčí chrbát,nuž viem čo urobím a to čoskoro.Musím povedať Izabella,že tvoje recepty sú fakt super a to všetky.
izabella929
@monty469 , bolo to tak dávno, že veru si ani nepamätám všetky moje recepty...ale čo môže potvrdiť, že všetko bolo výborné.-) vďaka za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia