Valentínska torta Red Velvet (fotorecept)

Valentínska torta Red Velvet (fotorecept)
Foto: sneica
sneicaSneica, recept pridal: 14. februára 2012 19:36Ďalšie jeho recepty

Tento červený zamatový koláč je vhodny pre deň,svätého Valentína...

Suroviny

8
porcií
45-50
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

V mise, šľaháme cmar maslo a cukor, až do peny. Trvá to 5-8 minút a potom pridame vajcia, jeden po druhom...
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 1

2

necháme krátko miešať, pridame kávu, kakao a červenú farbu a zmiešame tiež do cmarovej zmesi. Spojte suché ingrediencie dohromady, múku, soľ a sódu. Teraz pridajte múku do cmarovej zmesi a šľahajte pomaly...
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 2

3

Nalejte cesto do vymastenej formy a vložte piecť do rúry na 40 minút.Treba si odsledovať.
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 3

4

zatiaľ si nad parou vyšľaháme 2 vajíčka s cukrom do zhustnutia a necháme vychladnúť,neskor všľaháme maslo...plnke neviem odolať,mňam...:)
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 4

5

kým sa nám vychladí korpus aj plnka zmiešame si sušené mlieko s nastruhanou cerou,preosiatym cukrom a aromou.... vypracujeme hmotu ktoru stači rozvaľkať a poťiahnúť ňou korpus...
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 5

6

korpus rozrežeme a naplníme plnkou...potrela som aj tenkou vrstvou malinoveho džemu...cesto je krásne tmavo červené,škoda že nieje celkom dobre vidieť...
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 6

7

vrch potiahneme poťahovou hmotou...a zdobime...
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 7

8

vykrajujeme srdiečka s poťahovej hmoty do ktorej som pridala trocha farbiva...
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 8

9

odkrojila som nám ku káve...
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 9

10

Prajem krásneho Valentina....:)
Valentínska torta Red Velvet (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mataliptak, 14. februára 2012 o 20:42
    velmi pekná a milá valentínska tortička ... ale mi prezrad ako sa Ti pracovala s tou poťahovkou zo sušeného mlieka ... moja stará mama stále robila ružičky len s toho ale bez cery a s vodou no ale to bolo najchutnejšie cesto na poťahovku aké som kedy skúšala ale velmi rýchlo schlo tak sa s ním dosť zle pracovalo ... preto som zvedavá ako sa robí s cerou ?? rada by som to skúsila ... dakujem :-)


  • sneica, 14. februára 2012 o 21:05
    @mataliptak musim povedat ze s poťahovkou zo sušeného mlieka sa to celkom dobre da...ja som sa dnes rozhodla prave pre nu koli surovinam co som mala doma k dispozicii...nerobila som s nou ani prvy ale ani posledny krat...:)


  • izabella929, 14. februára 2012 o 21:13
    krásna a iste aj nesmierne chutná.-)))


  • sneica, 14. februára 2012 o 21:27
    @izabella929 dakujem za komentar,torticka chutila...:)


  • marijanka712, 14. februára 2012 o 21:36
    krásna tortička a velmi chutná pekne zdobená - aj tebe krásneho Valentína


  • sneica, 14. februára 2012 o 22:06
    @marijanka712 dakujem za komentarik a aj za prianie ...:)


  • miskam, 15. februára 2012 o 08:24
    mnam:)


  • elisticka, 15. februára 2012 o 08:43
    chutnucka torticka a ten potah z mlieka je naozaj najchutnejsi len mne sa s nim robi horsie ako s MMF....ta plnka je naozaj mnam:-))


  • ancicka, 15. februára 2012 o 08:50
    Peknučká...


  • danculka, 15. februára 2012 o 09:04
    Super,na reze nemá chybu


  • bejgi, 15. februára 2012 o 10:03
    super recept, krásna valentínska tortička, určite sa polovička potešila :)


  • sonulienka, 15. februára 2012 o 10:17
    krásna tortička


  • tatranka, 15. februára 2012 o 10:52
    Pekná Valentínska tortička.Páči sa mi,že si nám ukázala aj rez torty.Naozaj vydarená.


  • giovanina, 15. februára 2012 o 13:38
    velmi pekna a urcite aj velmi dobra........


  • sneica, 15. februára 2012 o 15:36
    dakujem vsetkym za mile komentare...torticka nam chutila aj sa pacila...


  • tinca, 15. februára 2012 o 16:36
    @sneica nemám slov nádhera, krásne foto najmä v tom reze:)




  • tykadielko, 15. februára 2012 o 18:08
    krásna - nádherná ....mňamková :-)


  • sneica, 18. februára 2012 o 07:26
    @tinca @tykadielko dakujem za komentariky mam radost ze sa torticka paci...:)


  • cica2, 19. februára 2012 o 20:48
    je krásna...a vďaka za inšpiráciu:-)


  • verona0510, 14. februára 2013 o 05:28
    Úžasný nápad a samé dobré ingrediencie..., navyše sa Ti podarilo ju aj krásne vyzdobiť.Ukladám a určite vyskúšam


  • sneica, 24. februára 2013 o 06:57
    dakujem za komentiky....:)


  • tanaivan, 24. apríla 2014 o 13:01
    Chcela by som vedieť, či sa musí dať kakao do torty Red velvet, keď chcem aby bolo cesto naozaj červené.
    Ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kopaničiarska karmina
Karmina s karom nemá nič spoločné. Na kopaniciach je karmina zabíjačkovou hostinou.

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist