Uzbecký šašlík

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

400 g
200 g
4 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme ho do misy, osolíme, poprášime sladkou aj štipľavou paprikou, pridáme korenie, koriander a nadrobno nasekanú cibuľu. Dobre premiešame.

  2. 2

    Z 50 ml vody, octu a oleja pripravíme marinádu, ktorou mäso zalejeme, premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín.

  3. 3

    Odležané mäso ponapichujeme na ihlice striedavo s plátkami slaniny, potrieme olejom a ugrilujeme.

  4. 4

    Mäso často obraciame, aby sa rovnomerne prepieklo. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolčekmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia