Tvarohový koláčik

majculanda - fotkamajculanda, 25. augusta 2014

Výborný, ľahký a osviežujúci.

20 minút
príprava
30 minút
na 215 °C

Suroviny

Korpus:
8 ks stredne veľké
2 bal.
1 PL
1/2 bal.
9 PL kopcovitých
4 PL
Na upečený korpus:
 na potretie
Plnka:
1 kg
20 g
1 bal.
podľa potreby
250 ml
150 ml
 na napučanie želatíny
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Toto množstvo surovín som použila na klasický veľký plech, stredne hlboký, preto je aj napr. ten tvaroh tak veľa, je to rozdiel robiť len do tortovej formy, alebo pre 8 ľudí :) Tak a poďme teda k veci :)... Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov a bielka vyšľaháme do tuha spolu s kryštálovým cukrom.

  2. 2

    Žĺtky si vymiešame s olejom a vanilkovým cukrom. Keď máme bielky tuhé, zľahka zmiešame so žĺtkami a nakoniec vmiešame aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Korpus pečiem prvých 10 minút na 210 - 215 stupňoch a potom na cca 200 ešte ďalších 20 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí korpus natrieme džemom a poukladáme nakrájané ovocie.

  4. 4

    Na plnku si najprv zmiešame tvaroh s cukrom - cukor dávame podľa chuti, kto chce aké sladké, ale odporúčam dať trocha viac lebo sa ešte budú pridávať ostatné suroviny aby to nebolo bez chuti. Želatínu si necháme napučať v troške vody. V katróliku si zatiaľ necháme zovrieť smotanu na varenie, odstavíme, počkáme pár minút a do horúcej dáme želatínu - v žiadnom prípade nevaríme. Želatína sa úplne rozpustí po niekoľkých minútach.

  5. 5

    Ako poslednú si vyšľaháme šlahačkovú smotanu a ideme dávať dokopy plnku. Do tvarohovej zmesi vlejeme teplú smotanovo-želatínovú zmes a napokon vmiešame vyšľahanú šľahačku. Pracujeme dostatočne rýchlo lebo ak máme tvaroh z chladničky, dosť rýchlo želatína tuhne a plnka by nebola pekná a rovná.

  6. 6

    Na koniec posypeme postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť niekoľko hodín, najlepšie aj cez noc.

  7. 7

    Tak želám veľa zdaru pri kuchtení a nech si všetci oblížu aj prsty z vašich výtvorov :)

Diskusia k receptu

kukulienka71
Parádny! páči sa mi ako piškóta, tak aj plnka. Teplota je dosť vysoká, no uvidím... a teraz samozrejme s čerstvým ovocím:-)
zdenka1009
V poslednej dobe som si nevložila do KK žiadny rcp. Ale tento sa objavil na FB a ja v lete som ho prehliadla. Jednoduchý, svieži , určite výborný ku kavičke. 5* :-)