Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept)

Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept)
Foto: cica2
cica2Cica2, recept pridal: 2. júla 2011 17:13Ďalšie jeho recepty

Kedže je sezóna čerstvého ovocia, tu je ďalší recept na tvarohovú pochúťku s ovocím.

Suroviny

30
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na koláč.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 1

2

Celé vajcia s cukrom vyšlaháme.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 2

3

A postupne pridávame olej.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 3

4

Múku.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 4

5

1/2 kypriaceho prášku do pečiva.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 5

6

A kakao.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 6

7

Cesto vylejeme na vymastený a pomúčený plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 7

8

Tvaroh s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame a ešte pridáme kyslú smotanu.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 8

9

Na vychladnuté cesto, natrieme troška tvarohovej plnky (alebo môžme dať len marhuľový lekvár) marhule odkôstkujeme a rozkrájame na menšie a poukladáme.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 9

10

Dáme zvyšok plnky.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 10

11

Spravíme si čokoládovú polevu, ktorú pripravíme zo 100 g čokolády a 50g masla, pridáme ešte jednu lyžičku oleja a roztopíme vo vodnom kúpeli. Nakoniec koláč polejeme polevou a necháme v chladničke stuhnúť.
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 11

12

Dobrú chuť!
Tvarohový koláč s marhuľami (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (3,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist