Tvarohový koláč po maďarsky

redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 23. júla 2009 20:37Ďalšie jeho recepty

Postup prípravy receptu

1

Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť.

2

Medzitým zohrejeme rúru na teplotu 170 – 180° C. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor, a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.

3

Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto.

4

Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme, prípadne postláčame rukou cesto tam, kde treba. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.

5

Keď cesto začne ružovieť, vyberieme ho z rúry, navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť.

6

Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu, ktorý nám zostal, a to tak, že sneh dáme do mikroténového vrecka, na ktorom odstrihneme rožtek.

7

Koláč dáme už len na minútku do rúry, aby sa zapiekol sneh.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist