Tvarohový koláč po maďarsky

redakciaRedakcia, Bratislava, 23. júla 2009 20:37
Ďalšie jeho recepty »

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť.

  2. 2

    Medzitým zohrejeme rúru na teplotu 170 – 180° C. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor, a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.

  3. 3

    Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto.

  4. 4

    Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme, prípadne postláčame rukou cesto tam, kde treba. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.

  5. 5

    Keď cesto začne ružovieť, vyberieme ho z rúry, navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť.

  6. 6

    Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu, ktorý nám zostal, a to tak, že sneh dáme do mikroténového vrecka, na ktorom odstrihneme rožtek.

  7. 7

    Koláč dáme už len na minútku do rúry, aby sa zapiekol sneh.

Ohodnoť recept
Recept je zaradený do tagov:
TOPlist