Tvarohový koláč po maďarsky
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr si namočíme hrozienka
do rumu. Zo všetkých
uvedených prísad na cesto
vypracujeme bochník cesta,
ktorý (ak sa nám príliš lepí)
poprášime ešte múkou
a dáme ho na 30 minút
odstáť.
- Medzitým zohrejeme
rúru na teplotu 170 – 180° C.
Pripravíme papier na pečenie,
vyšľaháme tuhý sneh
z bielkov, do ktorého po
vyšľahaní jemne zamiešame
práškový cukor, a zamiešame
si tvarohovú plnku
z uvedených prísad.
- Do tvarohovej
plnky jemne primiešame
2 PL snehu, zvyšný si
odložíme na chladné miesto.
- Na papier na pečenie dáme
bochník cesta, ktorý valčekom
vyvaľkáme, prípadne
postláčame rukou cesto tam,
kde treba. Papier s cestom
prenesieme na plech a dáme
do rúry na približne 10 – 15
minút.
- Keď cesto začne ružovieť,
vyberieme ho z rúry,
navrstvíme naň plnku z tvarohu
a opäť dáme piecť.
- Koláč vytiahneme až tesne
pred dopečením a na tvarohovú
plnku natrieme lekvár
a spravíme mriežky zo
snehu, ktorý nám zostal, a to
tak, že sneh dáme do mikroténového
vrecka, na ktorom
odstrihneme rožtek.
- Koláč dáme už len na
minútku do rúry, aby sa
zapiekol sneh.
|