Tvarohový koláč po maďarsky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť.
  2. Medzitým zohrejeme rúru na teplotu 170 – 180° C. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor, a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.
  3. Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto.
  4. Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme, prípadne postláčame rukou cesto tam, kde treba. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.
  5. Keď cesto začne ružovieť, vyberieme ho z rúry, navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť.
  6. Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu, ktorý nám zostal, a to tak, že sneh dáme do mikroténového vrecka, na ktorom odstrihneme rožtek.
  7. Koláč dáme už len na minútku do rúry, aby sa zapiekol sneh.