Tvarohové štoličky

momi - fotkamomi, 26. novembra 2013
Tvarohové štoličky
Foto: momi

Dobrý recept na miništoly už na vareche je.Keďže sa zvianočnieva neuškodí si pripomenúť túto dobrotku.Recept som videla nedávno v relácii Babicovy dobroty a odskúšala Zobraziť celý popisDobrý recept na miništoly už na vareche je.Keďže sa zvianočnieva neuškodí si pripomenúť túto dobrotku.Recept som videla nedávno v relácii Babicovy dobroty a odskúšala dnes.Veľmi chutné a rýchle.Samotný pán kuchár Babica mi nie je zrovna najsympatickejší (varí s hodinkami na ruke a občas použije výroky typu "když vám to nechutná, šupněte tam kečup"),ale tento recept ma zaujal.Komu je libo videopostup (aj s tými hodinkam),nech sa páči:http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/tvarohove-ministoly.html

35
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g
100 g
50 g
50 g
100 g
2 PL
1 PL
1 panák
1 ČL
1 ČL
na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Vymiešame maslo s cukrom. Pridáme preosiatu múku s pdp a ostatné suroviny. Vymiesime hladké cesto. Necháme na chvíľu odstáť v chlade. Vytvarujeme dlhý tenký šulec, rozvaľkáme ho, odkrajujeme malé obdĺžniky, ktoré zošúlame do štoličiek.

  2. 2

    Poukladáme na vymastený plech (alebo na plech s papierom na pečenie). Pečieme 15 minút na 200 C.

  3. 3

    Po upečení namáčame v rozpustenom masle a obaľujeme v práškovom cukre.

Diskusia k receptu

fialka49
Toto je teda zaujímavé, štóly pečiem už dlhé roky k Vianociam a tento nápad mi určite nedá pokoj, kým ho nezrealizujem (podobne ako miništrúdličky, ktoré majú veľký úspech). Ďakujem, Momi.
momi
fialka 49 - ja som zase pre zmenu nikdy nerobila štólu ani miništrúdličky. takže aj ja ďakujem za inšpirácie:-)
janger
Podla surovin sa zdaju vyborne :-). Ja mam rada stolu s mandlovou plnkou. Pekny recept :-).
mariamka
mne sa nahodou Babica paci, ako to matla, patla a niekedy je to celkom jedle, ako toto pecivko, vyzera tak neohrabane, ale musi chuti skvele :)
momi
su fakt vynikajuce! aj na druhy den:-) ani ja nie som velmi na formu - po prve nie som taka sikovna a trpezliva na taketo drobnosti majstrov a po druhe si myslim, ze nie je vsetko zlato co sa blysti. tie štóličky sa ani veľmi uhľadne spraviť nedaju, lebo je v ceste veľa mandli, hrozienok a pomarancovej kory, takze je to pomerne hrbolate. ale fakt stoja za to:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia