Tvarohová torta a la Dots (fotorecept)

Tvarohová torta a la Dots (fotorecept)
Foto: maartina
maartinaMaartina, recept pridal: 26. septembra 2011 0:03Ďalšie jeho recepty

...naša božskáá meninová tortička :) Recept pochádza z tohto blogu (http://kingablogger.blogspot.com/2010/11/dots-torta-turo-rudi-torta.html), už dlhšie som ho mala uložený a keďže som nechcela žiadnu s maslovým krémom a nemala čas na zdĺhavú prípravu, toto bola tá najlepšia voľba.

Suroviny

12-15
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

Príprava cesta: Vajíčka dôkladne vymiešame s kryštálovým cukrom do hustej peny a postupne pridáme preosiatu múku s práškom do peč. a kakaovým práškom.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 1

Cesto vylejeme do pripravej formy (tá moja má priemer 23cm), vymazala som ju tukom a vysypala múkou. Pečieme pri 175° asi 12min. Po upečení necháme úplne vychladnúť... boky formy som dala dolu, umyla a nasadila späť.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 2

A ide sa na plnku: Vymiešame tvaroh s práškovým cukrom, kyslou smotanou, kôrou a šťavou z citróna ...na rozdiel od autorky spomínaného blogu ja som použila dužinu (kaviár) z vanilkového struku a ešte aj vanilkovú esenciu.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 3

Pripravíme si želatínu, ja som použila agar agar (1čl som rozmiešala asi v 100ml teplej vody) a pridala do krému. Na záver jemne vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku ...a krém máme hotový.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 4

Krém vylejeme do čistej tortovej formy na upečený kakaový korpus a necháme cez noc vychladnúť. Potom už iba posypeme kakaovým práškom a môžeme si pochutnávať. Ten šťavnatý korpus s osviežujúcim tvarohovo-citrónovým krémom je jednoducho dokonalý chuťový zážitok ... :)
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 5

Aj preto nemám foto celej tortičky, už len posledný kúsok som si ukradla na fotenie ...a potom sme sa s dcérkou do neho pustili :)
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

48 komentárov k receptu
  • tinca, 26. septembra 2011 o 09:08
    vyzerá krásne a aj asi chutí :)


  • akeber, 26. septembra 2011 o 09:08
    fotka bodu č 6 hovorí za všetko , krááásna dcérka aj tortička všetko najlepšie k meninám....ukladám do mkk :)))


  • lovie, 26. septembra 2011 o 09:19
    přesně dle mojí chuti! jen se chci zeptat - agar agar není třeba povařit? Mám jej doma, ale ještě jsem s ním nepracovala...


  • nitranka, 26. septembra 2011 o 09:23
    Láska na prvý pohľad :D! Vďaka za recept!


  • amia, 26. septembra 2011 o 09:50
    krásna, vkusná tortička, KK


  • jerica, 26. septembra 2011 o 10:21
    inšpirácie na pokračovanie, všetko, ale tvarohová plnka viem si predstaviť aj s ovocím,rcp. na 1*


  • maartina, 26. septembra 2011 o 10:33
    @akeber ...ďakujeme za prianie :)
    @lovie ...len som ho trochu na ohni ohriala (nevarila) do úplného rozpustenia, tiež toto bola moja kuchárska prvotina s agarom :)
    ...ďakujem za všetky komenty, to poteší, keď sa recept páči


  • tetuska, 26. septembra 2011 o 10:58
    v nedeľu pečiem...


  • sneica, 26. septembra 2011 o 11:32
    nadhera ,kradnem do kk....vyskusam urcite...


  • marianne69, 26. septembra 2011 o 11:33
    kraaasna,doma sa zavdacim,tvarohove ide u nas na dracku a ten 6 obrazok je najkrajsi:-)


  • bibia1, 26. septembra 2011 o 12:30
    mňam, je to krásne


  • babi1257, 26. septembra 2011 o 15:16
    torta je pekna chela by som ju vyskušať, llen neviem čo je agar a kde ho dostanem kupiť


  • maartina, 26. septembra 2011 o 16:06
    @babi257 ...kľudne použi klasickú práškovú želatínu (stužovač), ako som uviedla v rozpise surovín ...agar agar (bezcholesterolové zahusťovadlo, rozpustné v teplom stave, za studena sa tvorí želatína ...použitie do omáčok, džemov, dezertov a prípravu studených mís) kupovala som ho v obchode so zdravou výživou


  • 3sandra3, 26. septembra 2011 o 16:54
    krásna torta , podobne robím Krtkovu tortu , len do krému ide ešte uvarený jeden vanilkový puding ....


  • katkaszaboova, 26. septembra 2011 o 18:17
    musí chutiť fantasticky, posledná fotka je toho dôkazom :-)


  • evanaaa, 26. septembra 2011 o 21:36
    Agar agar je rastlinného pôvodu, pochádza z morských rias, ale dá sa nahradiť hiocijakým iným želatínovým prípravkom( tie sú zasa živočíš.pôvodu).
    Tortička sa zdá výborná, hlavne tá plnka, tvarohové, ešte k tomu so šľahačkou mám rada.


  • hubata, 26. septembra 2011 o 23:11
    Ha, malému očividne chutí, to sa potom aj varí od srdca. Máš ho keásny, aj pekne nafotený receptv, vtipný, zrozumiteľný. Si proste jednička. Ukladám do KK, lebo nie je ani náročný.


  • marianna76, 27. septembra 2011 o 06:25
    krásna, takto s cestom aspoň lepšie drží ako len s piškótami, ukladám si


  • babi1257, 27. septembra 2011 o 10:35
    dakujem za vysvetleni človek sa uči stale


  • medovnicek, 27. septembra 2011 o 15:26
    super tortička a veľmi zlatulinká dcérka


  • orchidea, 27. septembra 2011 o 17:34
    Tá musela byť výborná... Ukladám si a určite vyskúšam.


  • janett521, 30. septembra 2011 o 09:51
    vďaka za super recept..... môj šéf ju zjedol skoro sám.... :)))


  • verula, 1. októbra 2011 o 13:43
    och tá musela byť dobrááá....ukladám do kk a vyskúšam dík


  • mariaklara, 6. októbra 2011 o 21:35
    @martinka , tá torta musí byť výborná, recept si ukladám. P.S. Chcela som ti poslať na facebook môj email, ale nedalo sa to. Neviem prečo? Skype nemám.


  • mariaklara, 6. októbra 2011 o 21:38
    Zabudla som pochváliť tvoju dcérku, je zlatá, tá tortička jej určite chutila.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 23 komentárov)
  • maartina, 7. októbra 2011 o 08:26
    @mariaklara ...áno, bola výborná, u nás v rodine sú veľmi obľúbené tvarohové dobroty a táto patrí medzi naše naj :)
    tu je môj mail: marazmartina@gmail.com


  • silvia68, 8. októbra 2011 o 19:14
    je fantastický, robila som ho ešte minulý týždeň v nedeľu , je prudko jedlý a je ťažko od neho odísť, tvarohové zbožňujem a môj najmenší ich neznáša, ale tento raz nezistil , že je tam tvaroh, super


  • maartina, 8. októbra 2011 o 20:59
    @janett521 , @silvia68 ...veľmi ma teší, že tortička chutila a mala úspech :)


  • llilla, 4. novembra 2011 o 21:07
    so mnou sa zeltina velmi nekamarati :( a zda sa, ze ani dnes to nevyslo :( mam agar agar, tak som pouzila... no netuhne :( zajtra budeme servirovat na oslave zrejme v tortovej forme... nevadi... aj taka sa zje :)


  • maartina, 10. novembra 2011 o 15:16
    @llilla ...verím, že plnka napokon pekne stuhla a tortička chutila :)


  • domci4, 11. decembra 2011 o 09:37
    aj ja sa bojím pracovať so želatínou alebo...agar agar :(


  • silvia68, 13. decembra 2011 o 15:04
    dievčence nebojte sa želatiny, stačí dodržať návod na obale a funguje to, a je to jedno či agar alebo klasika


  • cica2, 26. februára 2012 o 19:53
    úvodné a posledné foto je nádherné :-)) Torta musela byť chuťovo výborná, tvarohové máme tiež radi...kk


  • lucylee, 31. marca 2012 o 15:31
    @martinka je to jednoduchy a rychly kolac. Ta piskota je fantasticka, bola uplne stavnata a plnka-vsetci ostali bez slov :-)Pouzila som agar a vsetko pekne stuhlo. Vdaka za recept a urcite som ho nerobila posledny raz, lebo vsetci boli uneseni ako chuti.


  • maartina, 1. apríla 2012 o 13:47
    @lucylee ...mám obrovskú radosť z toho, že koláčik chutil ...takýto ohlas na recept vždy poteší, ďakujem :)


  • aininka, 11. septembra 2012 o 11:23
    uzasne, toto musim vyskusat! :-)


  • katkadca, 30. septembra 2012 o 11:33
    Ja som takisto koláčik urobila, naozaj fantastická chuť- lepší, ako z cukrárne :))) o týždeň príde na rad znova, vďaka za inšpiráciu! :)


  • simonkamatkova, 25. decembra 2012 o 11:29
    Uzasna robil som ju s mmkou :)


  • maartina, 26. decembra 2012 o 09:49
    dievcence som rada, ze Vam tento recept padol do oka a este viac, ze torta mala aj uspech ...u nas pride na rad teraz medzi sviatkami :)


  • dorenika, 1. februára 2013 o 22:53
    milujem dots a pribinacik tycinku :) ukladam a o mesiac urobim priatelovy na narodky


  • lusinka1321, 5. marca 2013 o 21:00
    vyzerá úžastne, musim vyskúšať,, ukladám vdaka za receptík ))


  • inga78, 6. marca 2013 o 19:19
    ja som ho už robila a bol naozaj výborný, vrelo odporúčam


  • eva123, 9. marca 2013 o 12:17
    vizerá výborne, musím ju skúsiť upiecť :)


  • mesiar50, 9. marca 2013 o 12:33
    Ako pozerám pracovníkovi štátnej obchodnej inšpekcie chutí,
    tak si tvoju tortu ukladám do Kk.Tvoja torta je famózna.


  • mesiar50, 9. marca 2013 o 12:36
    sorry pracovníčke


  • maartina, 11. marca 2013 o 13:30
    @inga78 , @mesiar50 ...som rada, že torta chutila. U nás doma je veľmi obľúbená, rada ju robievam a aj preto, že je to rýchlovka.


  • arriska, 2. mája 2013 o 23:39
    uz sa chladi v chladnicke :) ochutnam az zajtra ked pride maminka na navstevu ... len mam strach ,ze bude az moc citronova :( nabuduce asi nedam stavu z pol citrona ... uvidime :) drzte palce


  • safira1975, 17. augusta 2013 o 13:46
    plnka je fantastická, ja som si to uľahčila a namiesto šľahania šlahačky a nervov - či sa nezdrcne som tam švihla kúpenú ušľahanú v spreji :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist