Tvarohová torta a la Dots (fotorecept)

Tvarohová torta a la Dots (fotorecept)
Foto: maartina
maartinaMaartina, recept pridal: 26. septembra 2011 0:03Ďalšie jeho recepty

...naša božskáá meninová tortička :) Recept pochádza z tohto blogu (http://kingablogger.blogspot.com/2010/11/dots-torta-turo-rudi-torta.html), už dlhšie som ho mala uložený a keďže som nechcela žiadnu s maslovým krémom a nemala čas na zdĺhavú prípravu, toto bola tá najlepšia voľba.

Suroviny

12-15
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Príprava cesta: Vajíčka dôkladne vymiešame s kryštálovým cukrom do hustej peny a postupne pridáme preosiatu múku s práškom do peč. a kakaovým práškom.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 1

2

Cesto vylejeme do pripravej formy (tá moja má priemer 23cm), vymazala som ju tukom a vysypala múkou. Pečieme pri 175° asi 12min. Po upečení necháme úplne vychladnúť... boky formy som dala dolu, umyla a nasadila späť.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 2

3

A ide sa na plnku: Vymiešame tvaroh s práškovým cukrom, kyslou smotanou, kôrou a šťavou z citróna ...na rozdiel od autorky spomínaného blogu ja som použila dužinu (kaviár) z vanilkového struku a ešte aj vanilkovú esenciu.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 3

4

Pripravíme si želatínu, ja som použila agar agar (1čl som rozmiešala asi v 100ml teplej vody) a pridala do krému. Na záver jemne vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku ...a krém máme hotový.
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 4

5

Krém vylejeme do čistej tortovej formy na upečený kakaový korpus a necháme cez noc vychladnúť. Potom už iba posypeme kakaovým práškom a môžeme si pochutnávať. Ten šťavnatý korpus s osviežujúcim tvarohovo-citrónovým krémom je jednoducho dokonalý chuťový zážitok ... :)
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 5

6

Aj preto nemám foto celej tortičky, už len posledný kúsok som si ukradla na fotenie ...a potom sme sa s dcérkou do neho pustili :)
Tvarohová torta a la Dots (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 26. septembra 2011 o 09:08
    vyzerá krásne a aj asi chutí :)


  • akeber, 26. septembra 2011 o 09:08
    fotka bodu č 6 hovorí za všetko , krááásna dcérka aj tortička všetko najlepšie k meninám....ukladám do mkk :)))


  • lovie, 26. septembra 2011 o 09:19
    přesně dle mojí chuti! jen se chci zeptat - agar agar není třeba povařit? Mám jej doma, ale ještě jsem s ním nepracovala...


  • nitranka, 26. septembra 2011 o 09:23
    Láska na prvý pohľad :D! Vďaka za recept!


  • amia, 26. septembra 2011 o 09:50
    krásna, vkusná tortička, KK


  • jerica, 26. septembra 2011 o 10:21
    inšpirácie na pokračovanie, všetko, ale tvarohová plnka viem si predstaviť aj s ovocím,rcp. na 1*


  • maartina, 26. septembra 2011 o 10:33
    @akeber ...ďakujeme za prianie :)
    @lovie ...len som ho trochu na ohni ohriala (nevarila) do úplného rozpustenia, tiež toto bola moja kuchárska prvotina s agarom :)
    ...ďakujem za všetky komenty, to poteší, keď sa recept páči


  • tetuska, 26. septembra 2011 o 10:58
    v nedeľu pečiem...


  • sneica, 26. septembra 2011 o 11:32
    nadhera ,kradnem do kk....vyskusam urcite...


  • marianne69, 26. septembra 2011 o 11:33
    kraaasna,doma sa zavdacim,tvarohove ide u nas na dracku a ten 6 obrazok je najkrajsi:-)


  • bibia1, 26. septembra 2011 o 12:30
    mňam, je to krásne


  • babi1257, 26. septembra 2011 o 15:16
    torta je pekna chela by som ju vyskušať, llen neviem čo je agar a kde ho dostanem kupiť


  • maartina, 26. septembra 2011 o 16:06
    @babi257 ...kľudne použi klasickú práškovú želatínu (stužovač), ako som uviedla v rozpise surovín ...agar agar (bezcholesterolové zahusťovadlo, rozpustné v teplom stave, za studena sa tvorí želatína ...použitie do omáčok, džemov, dezertov a prípravu studených mís) kupovala som ho v obchode so zdravou výživou


  • 3sandra3, 26. septembra 2011 o 16:54
    krásna torta , podobne robím Krtkovu tortu , len do krému ide ešte uvarený jeden vanilkový puding ....


  • katkaszaboova, 26. septembra 2011 o 18:17
    musí chutiť fantasticky, posledná fotka je toho dôkazom :-)


  • evanaaa, 26. septembra 2011 o 21:36
    Agar agar je rastlinného pôvodu, pochádza z morských rias, ale dá sa nahradiť hiocijakým iným želatínovým prípravkom( tie sú zasa živočíš.pôvodu).
    Tortička sa zdá výborná, hlavne tá plnka, tvarohové, ešte k tomu so šľahačkou mám rada.


  • hubata, 26. septembra 2011 o 23:11
    Ha, malému očividne chutí, to sa potom aj varí od srdca. Máš ho keásny, aj pekne nafotený receptv, vtipný, zrozumiteľný. Si proste jednička. Ukladám do KK, lebo nie je ani náročný.


  • marianna76, 27. septembra 2011 o 06:25
    krásna, takto s cestom aspoň lepšie drží ako len s piškótami, ukladám si


  • babi1257, 27. septembra 2011 o 10:35
    dakujem za vysvetleni človek sa uči stale


  • medovnicek, 27. septembra 2011 o 15:26
    super tortička a veľmi zlatulinká dcérka


  • orchidea, 27. septembra 2011 o 17:34
    Tá musela byť výborná... Ukladám si a určite vyskúšam.


  • janett521, 30. septembra 2011 o 09:51
    vďaka za super recept..... môj šéf ju zjedol skoro sám.... :)))


  • verula, 1. októbra 2011 o 13:43
    och tá musela byť dobrááá....ukladám do kk a vyskúšam dík


  • mariaklara, 6. októbra 2011 o 21:35
    @martinka , tá torta musí byť výborná, recept si ukladám. P.S. Chcela som ti poslať na facebook môj email, ale nedalo sa to. Neviem prečo? Skype nemám.


  • mariaklara, 6. októbra 2011 o 21:38
    Zabudla som pochváliť tvoju dcérku, je zlatá, tá tortička jej určite chutila.


  • maartina, 7. októbra 2011 o 08:26
    @mariaklara ...áno, bola výborná, u nás v rodine sú veľmi obľúbené tvarohové dobroty a táto patrí medzi naše naj :)
    tu je môj mail: marazmartina@gmail.com


  • silvia68, 8. októbra 2011 o 19:14
    je fantastický, robila som ho ešte minulý týždeň v nedeľu , je prudko jedlý a je ťažko od neho odísť, tvarohové zbožňujem a môj najmenší ich neznáša, ale tento raz nezistil , že je tam tvaroh, super


  • maartina, 8. októbra 2011 o 20:59
    @janett521 , @silvia68 ...veľmi ma teší, že tortička chutila a mala úspech :)


  • llilla, 4. novembra 2011 o 21:07
    so mnou sa zeltina velmi nekamarati :( a zda sa, ze ani dnes to nevyslo :( mam agar agar, tak som pouzila... no netuhne :( zajtra budeme servirovat na oslave zrejme v tortovej forme... nevadi... aj taka sa zje :)


  • maartina, 10. novembra 2011 o 15:16
    @llilla ...verím, že plnka napokon pekne stuhla a tortička chutila :)


  • domci4, 11. decembra 2011 o 09:37
    aj ja sa bojím pracovať so želatínou alebo...agar agar :(


  • silvia68, 13. decembra 2011 o 15:04
    dievčence nebojte sa želatiny, stačí dodržať návod na obale a funguje to, a je to jedno či agar alebo klasika


  • cica2, 26. februára 2012 o 19:53
    úvodné a posledné foto je nádherné :-)) Torta musela byť chuťovo výborná, tvarohové máme tiež radi...kk


  • lucylee, 31. marca 2012 o 15:31
    @martinka je to jednoduchy a rychly kolac. Ta piskota je fantasticka, bola uplne stavnata a plnka-vsetci ostali bez slov :-)Pouzila som agar a vsetko pekne stuhlo. Vdaka za recept a urcite som ho nerobila posledny raz, lebo vsetci boli uneseni ako chuti.


  • maartina, 1. apríla 2012 o 13:47
    @lucylee ...mám obrovskú radosť z toho, že koláčik chutil ...takýto ohlas na recept vždy poteší, ďakujem :)


  • aininka, 11. septembra 2012 o 11:23
    uzasne, toto musim vyskusat! :-)


  • katkadca, 30. septembra 2012 o 11:33
    Ja som takisto koláčik urobila, naozaj fantastická chuť- lepší, ako z cukrárne :))) o týždeň príde na rad znova, vďaka za inšpiráciu! :)


  • simonkamatkova, 25. decembra 2012 o 11:29
    Uzasna robil som ju s mmkou :)


  • maartina, 26. decembra 2012 o 09:49
    dievcence som rada, ze Vam tento recept padol do oka a este viac, ze torta mala aj uspech ...u nas pride na rad teraz medzi sviatkami :)


  • dorenika, 1. februára 2013 o 22:53
    milujem dots a pribinacik tycinku :) ukladam a o mesiac urobim priatelovy na narodky


  • lusinka1321, 5. marca 2013 o 21:00
    vyzerá úžastne, musim vyskúšať,, ukladám vdaka za receptík ))


  • inga78, 6. marca 2013 o 19:19
    ja som ho už robila a bol naozaj výborný, vrelo odporúčam


  • eva123, 9. marca 2013 o 12:17
    vizerá výborne, musím ju skúsiť upiecť :)


  • mesiar50, 9. marca 2013 o 12:33
    Ako pozerám pracovníkovi štátnej obchodnej inšpekcie chutí,
    tak si tvoju tortu ukladám do Kk.Tvoja torta je famózna.


  • mesiar50, 9. marca 2013 o 12:36
    sorry pracovníčke


  • maartina, 11. marca 2013 o 13:30
    @inga78 , @mesiar50 ...som rada, že torta chutila. U nás doma je veľmi obľúbená, rada ju robievam a aj preto, že je to rýchlovka.


  • arriska, 2. mája 2013 o 23:39
    uz sa chladi v chladnicke :) ochutnam az zajtra ked pride maminka na navstevu ... len mam strach ,ze bude az moc citronova :( nabuduce asi nedam stavu z pol citrona ... uvidime :) drzte palce


  • safira1975, 17. augusta 2013 o 13:46
    plnka je fantastická, ja som si to uľahčila a namiesto šľahania šlahačky a nervov - či sa nezdrcne som tam švihla kúpenú ušľahanú v spreji :)


  • pribinacek, 29. júla 2014 o 15:27
    Práve sme ju dojedli, je výborná, super recept :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist