Trojfarebné Šárika rezy

verona6 - fotkaverona6, 4. januára 2016
Trojfarebné Šárika rezy
Foto: verona6

Veľmi chutný koláčik na nedeľné popoludnie :-).

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Kakaové cesto:
300 g
130 g
2 PL
100 g
1 ČL
3 PL
1 ks
Piškótové cesto:
4 ks
4 PL
100 g
1 bal.
1 ČL
trocha
Krém:
500 ml
80 g
150 g
1 bal.
1 ks
250 g
250 g
K tomu:
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme kakaové cesto, rozdelíme ho na 2 polovice a necháme 1 hodinu odpočinúť v chladničke. Potom oba pláty cesta rozvaľkáme a každý zvlášť upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým upečieme piškótové cesto. Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180°C asi 15 minút.

  3. 3

    Z mlieka, cukru, múky a žĺtka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme puding a nakoniec mascarpone.

  4. 4

    Jeden kakaový plát natrieme polovicou krému. Naň položíme piškótové cesto, ktoré natrieme druhou polovicou krému a priložíme druhý plát. Zaťažíme a necháme 24 hodín v chladničke. Potom vrch polejeme čokoládovou polevou (môžeme ľubovoľne ozdobiť - použila som kvietky z marcipánu), dáme stuhnúť a môžeme krájať.

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásne, chutné, tieto ani nepoznám, ale bodaj by som aj, keď sa musím sladkému vyhýbať. No s jedným kúskom by som aj zhrešila.
1x zifi
tothka
Tento zákusok som už veru veľmi, veľmi dávno nejedla. Robievala ho moja svokra, ale bohužiaľ recept naň nemám, takže som veľmi rada, že sa tu objavil. Ďakujem ti, ja si ho už aj uložím a pri najbližšej príležitosti budem piecť, pretože teraz po sviatkoch na ďalšie sladké akosi ešte nie je ten správny čas. Zákusok sa ti skutočne vydaril, a je bez pochýb veľmi chutný.
zifi
Velmi rad vidim tento recept. Velmi podobny piekla kedysi davno moja mama, zial nedochoval sa recept - iba moje spomienky. Na pohlad jediny rozdiel bol v tom, ze piskotove cesto nepiekla, ale pouzivala dlhe cukrarenske piskoty namacane v rumom ochutenom mlieku. A tiez si nespominam na pouzitie mascarpone. Tento zakusok vsak urcite vyskusam aj v popisanej podobe
kukulienka71
jéj, poznám veľmi dávno a aj tak dávno som ich nejedla, naposledy u kamarátky pri Galante, ešte si spomínam na tú kyselkavú chuť piškóty, dobre skombinovaný zákusok to je, 5*, krásna práca
verona6
ďakujem cukrárky a cukrári :-) áno robieva sa aj s piškótami bez mascarpone, aj ten občas robievam a myslím, že na ten som recept našla niekde tu.
jack
Hmmm...chutne, hned by som si aj dala.
kukulienka71
Ahoj, včera som piekla tento zákusok, použila som miesto kakaa karob:-) piekla som ho na plechu 31x35cm, mohla som aj na trochu menšom, sa mi zdá. Máme mať poobede akciu vonku, slávnosť vinobrania, ale stále viac prší, tak neviem, či ju nezrušia...zákusok je veľmi chutný, dakujem pekne, @verona6 :-). krájala som ho viac-menej úspešne systémom od @maxinka , pomocou mriežky


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia