Medový krémeš
Medový krémeš

Torta medový krémeš

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 9. októbra 2023

Medové pláty, vanilkový krém a lahodná šľahačka, tomu sa nedá odolať. Medový krémeš povýšený na tortu.

20
porcií
60 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
100 g
50 g
1 PL
1 ks
1 ks
1 ČL
2 PL
Krém:
1 l
4 bal.
250 g
2 bal.
1 PL
2 ks
250 g
50 ml
Šľahačkový krém:
500 ml
2 bal.
1 bal.
2 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladu. Odležané cesto vyvaľkáme, postupne vyrežeme kruhy a na papieri na pečenie po jednom upečieme. Pečie sa rýchlo, treba dávať pozor.

  2. 2

    Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný Zlatý klas so žĺtkami. Uvaríme hustý puding. Pridáme vanilkový extrakt a necháme vychladiť za občasného miešania .Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a rum.

  3. 3

    Šľahačkový krém: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, stužovačom a mascarpone do tuha.

  4. 4

    Dokončenie: Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na medový kruh vanilkový krém a na krém šľahačkový krém. Prikryjeme druhým medovým kruhom. Postup opakujeme na malej tortičke. Pred podávaním tortu schladíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia