Medový krémeš
Torta medový krémeš
Autor receptu: katarinalucanova
Medové pláty, vanilkový krém a lahodná šľahačka, tomu sa nedá odolať. Medový krémeš povýšený na tortu.
20 porcií |
60 minút príprava |
8 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladu.
Odležané cesto vyvaľkáme, postupne vyrežeme kruhy a na papieri na pečenie po jednom upečieme. Pečie sa rýchlo, treba dávať pozor.
- Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný Zlatý klas so žĺtkami. Uvaríme hustý puding. Pridáme vanilkový extrakt a necháme vychladiť za občasného miešania .Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a rum.
- Šľahačkový krém: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, stužovačom a mascarpone do tuha.
- Dokončenie: Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na medový kruh vanilkový krém a na krém šľahačkový krém. Prikryjeme druhým medovým kruhom. Postup opakujeme na malej tortičke. Pred podávaním tortu schladíme.