Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý letný obed.
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Tekvicu očistíme vyberieme jadierka nastrúhame na strúhadle.
- 2 PL masla rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, nastruhanú tekvicu, 1 ČL soli a dusíme pod pokrievkou do mäkka 15-20 minút.
- Potom pridáme čerstvý kôpor pokrájaný na drobno a necháme pár minút variť. Zalejeme smotanou izbovej teploty, dochutíme soľou, octom, cukrom (nemusí byť) necháme krátko prevariť. Podávame so zemiakmi, knedľou alebo podľa seba.
- Hovädzie mäso bolo predvarené z polievky. Nakrájanú cibuľu orestujeme do sklovita na oleji, pridáme mäso pokrájané na kocky, podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a sladkou červenou paprikou. Dobrú chuť.
|