Vanilkový koláč

Tart z lístkového cesta s vanilkovým krémom a černicami

Autor receptu: redakcia

8
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z rozvaľkaného lístkového cesta vykrojíme kruh. Preložíme ho na okrúhly plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto nakrájame na pásiky, ktoré stočíme do špirály a nimi oblepíme okraje kruhu.
  2. Krém vymiešame z ricotty, jogurtu, vanilkového a práškového cukru a pudingového prášku.
  3. Krém rovnomerne rozdelíme na pripravené lístkové cesto. Na krém rozdelíme černice. Okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  4. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.
  5. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho posypeme nasekanými pistáciami a práškovým cukrom.