Vanilkový koláč
Tart z lístkového cesta s vanilkovým krémom a černicami
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
20 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup- Z rozvaľkaného lístkového cesta vykrojíme kruh. Preložíme ho na okrúhly plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto nakrájame na pásiky, ktoré stočíme do špirály a nimi oblepíme okraje kruhu.
- Krém vymiešame z ricotty, jogurtu, vanilkového a práškového cukru a pudingového prášku.
- Krém rovnomerne rozdelíme na pripravené lístkové cesto. Na krém rozdelíme černice. Okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.
- Upečený koláč vyberieme
z rúry a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí ho posypeme nasekanými pistáciami a práškovým cukrom.
|