Svieže letné kuriatko

hrusticka76 - fotkahrusticka76, 15. mája 2010

Tento recept som našla pred pár rokmi v časopise Zdravie a odvtedy je našej rodine veľmi obľúbený.

65 minút
na 150-160 °C

Suroviny

1,5  kg
2-3 ks
2 ks
4 ks
3  PL
2  čl
2  PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame olej,citrónovú šťavu,soľ(vegetu),sladkú papriku,mleté čierne korenie. S touto marinádou potrieme kura,zabalíme ho do mikroténového vrecka a odložíme do chladničky na niekoľko hodín (najlepšie na celú noc).

  2. 2

    Na druhý deň ho vyberieme z vrecka,položíme na pekáč a prikryté pečieme cca 45 minút. Potom do pekáča pridáme papriky pokrájané na rezance,kolieska cibúľ,plátky paradajok a ešte asi 20 minút prikryté dusíme spolu s kuraťom. Tesne pred dopečením môžeme dochutiť s pretlačeným strúčikom cesnaku,pár olivami a lístkami šalvie. Dodajú kuriatku taký balkánsky šmrnc:))

Diskusia k receptu

jabath
vyzerá to na dve muchy jednou ranou : chutné + nenáročné.... Dakujem a ukladám medzi TOP :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia