Sutlija fotorecept

eldina - fotkaeldina, 16. marca 2014
Sutlija (fotorecept)
Foto: eldina

či Sutlijaš, balkánska obľúbená sladkosť, pochádzajúca z Orientu..na Slovensku známa ako mliečna ryža....táto je s vanilkovým pudingom..(dnes sa mi nechce piecť, len vylihovať, ale Zobraziť celý popisči Sutlijaš, balkánska obľúbená sladkosť, pochádzajúca z Orientu..na Slovensku známa ako mliečna ryža....táto je s vanilkovým pudingom..(dnes sa mi nechce piecť, len vylihovať, ale niečo sladké a hlavne rýchle treba)..:)

10
porcií
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 šálok
2 šálky
3 šálky
1 bal.
15 PL
podľa potreby či vanilkový cukor
1 bal.




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: (šálku som mala 250 ml, množstvo cukru dajte podľa seba, ale tých 15 nie je veľa, na to množstvo....škoricu na dochutenie len ak chcete, nemusí byť)..:)

    Sutlija (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    6 šálok vody dať zovrieť, potom pridať 2 šálky ryže a nechať variť , sem tam miešať

    Sutlija (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ked je ryža skoro hotová /neviem koľko, mojej bolo treba cca 12 minút, treba koštovať/..:) , pridať cukor, vanilkový cukor /alebo ako ja-vanilkovú esenciu/ a 2 šálky mlieka, pomiešať a nechať pomaly variť..medzitým si v jednej šálke mlieka vymiešať pudingový prášok /spolu treba 3 šálky mlieka/

    Sutlija (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    puding pridať k ryži a nechať zovrieť /tu už treba stále miešať, aby ryža neprihorela/..

    Sutlija (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    misky, kam sa naleje mliečna ryža, vymyť studenou vodou a naplniť ich ryžou..ak máte radi chuť škorice, povrch posypať..(bolo toho požehnane, ešte 2 väčšie misky)...:)))))))

    Sutlija (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
dobrý nedeľný dezert si vymyslela. Mliečnu ryžu robievam v pekárničke, skúšala som aj s pudingom a bola výborná. Takže jeden tanierik z Tvojej zbierky by som v tejto chvíli privítala :)
manya
od detstva mliečnu ryžu zbožňujem, od starkej s domácim mliekom a maslom chutila najviac, skúsim aj tvoj vylepšený recept;
babkamt
Spravím tvoju mliečnu ryžu manželovi z polovičnej dávky . Určite si pochutná. Ukladám do kk.
eldina
@luss44 v pekárničke? to som ešte nepočula, napíš viac/snád aj iných zaujme/
jakamaka
Ukladám tento recept.. dúfam, že nezabudnem ho urobiť dcére /príde o tri týždne/... teraz to ozaj nemusím robiť... Ryža na sladko je jedlo, ktorým by som si nešplhla u manžela -povedala by som, že je to pre neho jedlo skôr na rozvod :):):):) Ale dcére to urobím.....keď nás občas "poctí" svojou návštevou, tak vtedy ozaj vypekám, vyváram ... a konečne som vo svojom živle. :):):):)
eldina
@jakamaka čau, Kami...závidím ti, že ledva čakáš, kým napečieš..:) mňa to nebaví..:) dnes som to takto odflákla, kedže si doma pýtali sladké..celé dni som len plela zelinu a teraz, ked je pár dní zima, tak oddychujem..
jakamaka
...plela zelinu?! Ja som si myslela, že Ty len kvetinky na balkóne... Ja som nepiekla veru už dávno, boli sme vinšovať vnučke, a dcéra mi volala, že nemám nič piecť lebo vnučka piekla / v preklade to znamenalo, že to musíme chváliť a chváliť, lebo bude mať len 9 rokov a baví ju pomáhať pri pečení - tak to som nemohla ozaj nič priniesť aby nebodaj nemala komplexy :):):):):):):)/
Užívaj si, kým máš komu variť a piecť....
eldina
@jakamaka že balkon..:) ten ani nemám, ale mám "parkovú záhradu" a po zime bolo čo doháňať, ale podarilo sa /nezdalo sa, ale niekoľko dní som niekoľko hodín parádne makala/..:)....to je skvelé, ked vnučku baví pomáhať v kuchyni, to je dnes už ojedinelé..deckám sa nič nechce /aj ja som bola taká/..:))))))))
jakamaka
V štvrtok a piatok som sa "opaľovala" tiež v záhrade - s rýľom... ale len tak decentne :):):):) Konečne mám normálny hlas.. ani nevieš ako často som spomínala na Tvoju medecínu -olej s citrónom -to mi tuším zabralo najlepšie na moje šepkanie -bola som nakapatá a sadlo mi to na hlasivky, a tak som hľadala babské recepty ...Vďaka, že sem dávaš tie bylinkové recepty...
eldina
@jakamaka najviac ma poteší, ked mi niekto napíše, že "liek" zabral..:) tiež nerada chodím hned lekárovi, najmä, ak si vie človek lacno pomôcť..jj, dávam bylinné recepty, ale minule ma nejaký ujo "sprdol", že dávam na Varechu, medzi jedlo, aj také veci/ bola téma hemoroidy/..:)tak ma to zase na chvíľu "zložilo"..:)
jakamaka
:):):) čítala som tú debatu...dosť som sa bavila :):) ale mohla som sa baviť, keďže nemám také problémy.. :):):) A uvažovala som potom dodatočne, či by to nepomohlo aj na moje hlasivky -omotať si zemiak s olejom okolo krku, nakoniec som to zavrhla a začala som hľadať staršie Tvoje recepty :):):):) tuším pri tej debate ma to napadlo :):):):)Človek nikdy nevie ozaj, kedy sa mu taká rada zíde.. Fakt si nepamätám, kedy som bola taká nakapatá, obvykle sa mi také pliagy dosť vyhýbajú.. ale to už veľmi veľa ľudí v mojom okolí kašľalo a smrkalo - a tak jedného dňa som začala len kašľať a vzápätí som "mutovala" a šepkala...a tak som využila Tvoje rady ...Vďaka...
safran
poznám inú verziu, ale s týmto názvom si založím do KK medzi medzinárodné :-)
kukulienka71
robila som už zvlášť navrstvené vo forme,mám to tu na Vareche,zmiešané to chutí určite rovnako dobre+škorica s krupicou je fantastická dvojica,takže 5*,@eldina :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia