Šunkové kolieska

izabella929 - fotkaizabella929, 16. decembra 2011

Veľmi chutné k vínu. Ponúkam na vyskúšanie.

30 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

1  ks
50 g
250 g
štipka
štipka
30 g
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Na toto slané pečivo môžete použiť akúkoľvek šunku, hydinovú, bravčovú, na akú máte chuť.Ja som použila údenú, ktorú som uvarila. Všetky ingrediencie treba pokrájať na drobné kúsky.Osobitne som dala na tanier pokájané suroviny.

    Šunkové kolieska - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala ako prvú opražiť slaninu.

    Šunkové kolieska - obrázok 2
  3. 3

    Keď slanina pustila masť, pridala som pokrájanú cibuľu.Cibuľu nie je potrebé upiecť do hneda, len na sklovito.

    Šunkové kolieska - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala pokrájanú šunku.Popražila som ich spolu, aby sa chute spojili a pridala som čierne korenie a čubricu.Všetko som chvíľku spolu popražila a odložila chladiť.

    Šunkové kolieska - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa plnka chladí, zozvaľkala som si lístkové cesto. Vykrajovala som párny počet koliesok.Spodnú časť na ktorú sa bude ukladať plnka som potrela zozšlahaným bielkom, aby sa plnka prichytila a aby sa kolieska spodok s vrchnákom spojili.

    Šunkové kolieska - obrázok 5
  6. 6

    Ukladám to tak, že si dám do radu spodok na plnku a hneď vedľadám aj vrch kolieskok.Aj vrchnú časť potriem od spodu vajcom a položím na spodnú časť, ale netreba veľmi pritlačiť vrchnák, aby sa cesto mohlo nadvihnúť.Aj vrchnák potriem na strede vajcom aby sa prichytil strúhaný syr, alebo rasca..

    Šunkové kolieska - obrázok 6
  7. 7

    Zapnem trúbu na 220 st.C hotové zlepené a posypané kolieska som piekla 10 min.Ja pečiem na pečiacej folii, takže som plech nenatierala.Hotové upečené kolieska sú pekne vysoké, nadvihne ich , ale netreba cesto vyvaľkať celkom na tenúčko.Približne 2 mm hrúbku som robila. Doporučujem, pred posypaním koliesok syrom, zmiešať ho s hladkou múkou, aby sa nerozlial , ako mne. Dobrú chuť.

    Šunkové kolieska - obrázok 7

Diskusia k receptu

karolka
Výborný recept, vyskúšam a rozliaty syr máme radi.
dogagador
@izabella929 : recept je pekny, hodny vyskusat
ps: vraj si 109 rocna zena z Lucenca?? :-) podla tejto stranky, tak si oprav preklep :-)))))
izabella929
dogagador, vime o tom, chcela som vymazať dútum narodenia a nedá sa mi.. už som písala aj do redakcie a nič...
hubata
Vzala som si k srdcu tú radu, aby som nastrúhaný syr pred posýpaním zmiešala s troškou múky, doteraz som o tom nevedela. Čubrica - akú má chuť, pestuješ si ju v záhrade? Je to najblišie k majoránke? Si veľmi šikovná, recepty máš prevažne z domácich surovín, čo sa mne veľmi ráta. Pekne foto, zrozimuteľný popis a ako bonus aj dobrá rada navyše.
marcy
čubrica je balkánska koreninová zmes do mäska :)
izabella929
hubata, keď niečo idem zapekať, čo sa posýpa strúhaným syrom, vždy ho zmiešam s troškou hladkej múky, neroztečie sa a zostane krásne nastúhaný aj po opečení...a chuť je tá istá...)čubricu nepestujem, ale mám množstvo sušených byliniek, napr, medovku,mätu,majorán,myší chvost,materinu dúšku, zeler, petržlenovú vňať a kadečo iné...čubrica sa dá kúpiť v nákupných centrách a má prekrásnu vôňu, ktorú ani popísať nedokážem..je to bulharská bylinková zmes....
orchidea
Páčia sa mi tie tvoje kolieska, rýchle a určite výborné. Ukladám si.
izabella929
orchidea, doporučujem ich...som ich piekla pred včerom, ale dnes sú najlepšie, úplne sa to rozsýpa...vynikajúce..)
cuckasiska
mnam super ! @izabella929 a @hubata mam tip : ja ked na nieco davam nastruhany syr, tak ho trosku zmiesam so struhankou a tak davam piect tiez sa neroztecie a urobi taku syrovu krusticku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia