Studený zemiakovo –brokolicový krém

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Studený zemiakovo –brokolicový krém
Foto: Marek Velček
4
porcie

Suroviny

400 g
200 g
1 dl
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
2 ks
4 guľôčky




Postup

  1. 1

    Zemiaky dáme variť so soľou, bobkovým listom a novým korením. Po uvarení ich rozmixujeme ručným mixérom, pridáme smotanu, dochutíme muškátovým orieškom, trochou octu a cukru a dáme zachladiť.

  2. 2

    Konzistencia polievky by mala ostať krémová. Brokolicu uvaríme v osolenej vode, rozmixujeme, pridáme mleté čierne korenie, dochutíme a dáme zachladiť.

  3. 3

    Studené polievky servírujeme v sklenom pohári a snažíme sa ich naliať tak, aby sa farby nezliali.

  4. 4

    Náš tip: Zemiakovo–brokolicový krém je osviežujúcou letnou polievkou s jemným kyslastým tónom. Polievku možno dozdobiť zemiakovým čipsom.

Diskusia k receptu

zdezda
Je to nádherné a pritom jednoduché, no ako sa to konzumuje? Pije sa rovno z pohára, či s pomocou dvoch slamiek,...? Chystám rodinnú oslavu a rada by som im takéto niečo pripravila, len aby nebol trapas, že čo s tým :-)))
jamarlen
už dávnejšie som chcel k tomuto receptu napísať, lebo nás veľmi inšpiroval, používame často tento nápad na oslavy a teraz aj pre moju dcérenku - samozrejme, ku nej prispôsobenými ingredienciami. používame s rôznou zeleninou, aj koreniami. veľmi pekne ďakujeme šéfkuchárovi a naša dcéra má aj kvôli nemu rada zelennu....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia