Strúhaný linzer s dulovým džemom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. júla 2013

Tento zákusok veľmi ľúbime,,pečiem ho hlavne, keď je vonku teplo, lebo je bez maslovej plnky a môže sa plniť ľubovoľne..robila som ho už aj Zobraziť celý popisTento zákusok veľmi ľúbime,,pečiem ho hlavne, keď je vonku teplo, lebo je bez maslovej plnky a môže sa plniť ľubovoľne..robila som ho už aj s orechami, makom, jablkami, ale aj s tvarohom..dnes som ho upiekla s dulovým džemom..

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
100 g
150 g
4
1
1 - 2 PL
Plnka:
4 ks (vyšľahaný sneh)
100 g
350 ml




Postup

  1. 1

    pripravila som si cesto: hladkú múku som preosiala, pridala cukor,maslo, žĺtky, a kôru z 1 citrónu...pri spracovaní som pridávala smotanu podľa potreby, ja som potrebovala 2 lyžice...záleží od múky..

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto som dobre vymiesila a rozdelila takto: jeden vačší a jeden menší bochník...väčší strúham na spodok a menší na vrch.. ihneď uložila do sáčkov a dala do mrazničky..

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokiaľ sa cesto chladí, aby sa dalo strúhať,,,môže sa pripraviť tvrdý sneh a tiež aj ľubovoľná plnka...ja som si vybrala z pohára dulový džem, aby sa mi rýchlejšie dalo dávať na cesto...a tiež som vyšľahala 4 bielky s cukrom na tvrdý sneh...

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    teraz som vytlala plech pečiacim papierom,,,nedoporučujem..upečený koláč je úžasne krehký a pri manipulovaní sa láme...stačí vymazať plech a vysypať.../ stále špekulujem/ a nie vždy mi to vyjde...)väčší bochník som vybrala z mrazničky a strúhala na spodok plechu.. a zároveň som si zapla trúbu na 180st.

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na nastrúhané cesto som uložila dulový džem..

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na dulový džem som natrela vyšľahaný sneh..

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vybrala som menší bochník z mrazničky a nastrúhla som ho na sneh..

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    dala do vyhriatej trúby a piekol sa 40min. treba ho dobre nechať vychladiť, je veľmi krehučký...

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    v reze..

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    koláčik je veľmi šťavnatý, krehučký a má vynikajúcu chuť...tak dobrú chuť prajem:)

    Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

elixir
Fantastický:) presne na skobylkovanie ;) :)
srac
... pripájam sa k @elixir milá @izabella929 mám rád chuť "bižalmy", ktorá u nás celoročne zdobila náš domov. Od džemu, cez kompóty a "bižslmovicu", až po vôňu posteľného prádla!!! Bolo jej veľa a mamka ju dávala aj do skriní so šatami i prádlom! TU je naoza, predávaná ako "Qeen Aple", až "nekresťansky" drahá! Vidíš a či čítaš Izka, čo Tvoj rcp, to moja spomienka! Ďakujem, veľmi pekne Ti ďakujem!
afataga
toto je presne kolac podla mojho gusta, aj ked gusta nemam :-)
izabella929
@sracz...te ším sa, že sa ti pri mojich receptoch vracajú prekrásne spomienky na krásne chvíle domova a aj milých ľudím ktorých si celou dušou miloval.-)vďaka za milý komentár.-)
honestka
po nahliadnuti sem som zmenila nas dnesny oblubeny plan kolacika na tento s pozmenenim toho, ze som pouzila cerstve marhulky, ktore som potlacila v cukrovom sirupe so zelatinou.
vsetko vyzera a fajnovo vonia, ide do rury. Izka-Sikovnica! *cky a zrejme opakovanie bude tiez.
izabella929
@honestka...som rada, že si tento koláčik upiekla s inou náplňou, ale podstatné je to, že chutí vynikajúco...) je to dobrý recept, lebo za každým bude s inou plnkou a tak sa nikdy nezunuje...robila som ho s orechami, podľa mňa je najlepší, ale už orechy nemám...ale je to super, lebo sa môže použiť sezónne ovocie...ďakujem pekne za komentár.-)
kika1212
skvelý koláčik, dulový džem nemám, ale s iným džemom alebo ovocím vyskúšam:)
anina6
zas niečo do mojej zbierky receptov na vyskúšanie od teba Izka, akurát nemám ten dulový džem, skúsim s marhuľovým alebo jablkovým. prajem krásny deň.
jerica
Veru aj tvoj koláčik sa bude rozplývať na chuťových bunkách jazyka. Spravím so strúhanými jablkami :-)je tam, už uložený .
hannah22
dula u nás bižalma je ozaj teraz už vzácna , tá chut a voňa je nezabudnutelná, tiež spomínam a ukladám, koláčik bude len s jablkami.... :))
tiginko
tak tento sa mi veľmi páči, džemové sa v zime zídu
izabella929
@kika1212...v pohode, môžeš použiť aj sezónne ovocie...je úžasný.-)@anina6..bez problémov, môžeš dať akú plnku máte radi...makovú,orechovú ba aj sezónne ovocie...)@frezia , @palokuchki ,@jerica..s jablkami je tiež skvelý, treba podsypať strúhankou, alebo používam strúhané piškóty...fajnotka.-)@hanah22...ur čite bude skvelý...všetkým vám, ktorých vás tento jednoduchý, málo pracný, ale veľmi chutný koláčik zaujal, ďakujem za milé komentáre.-))
tinca
@izabella929 poskočilo mi srdce pri názve linzer, starká pekávala,ale to bol vlastne mrežovník so slivkovým lekvárom, rcp sa mi neuchoval, lebo ona ho robila odoka. Máš ho krásny:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia