Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento zákusok veľmi ľúbime,,pečiem ho hlavne, keď je vonku teplo, lebo je bez maslovej
plnky a môže sa plniť ľubovoľne..robila som ho už aj s orechami, makom, jablkami, ale aj s
tvarohom..dnes som ho upiekla s dulovým džemom..
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- pripravila som si cesto: hladkú múku som preosiala, pridala cukor,maslo, žĺtky, a kôru z 1 citrónu...pri spracovaní som pridávala smotanu podľa potreby, ja som potrebovala 2 lyžice...záleží od múky..
- cesto som dobre vymiesila a rozdelila takto: jeden vačší a jeden menší bochník...väčší strúham na spodok a menší na vrch.. ihneď uložila do sáčkov a dala do mrazničky..
- pokiaľ sa cesto chladí, aby sa dalo strúhať,,,môže sa pripraviť tvrdý sneh a tiež aj ľubovoľná plnka...ja som si vybrala z pohára dulový džem, aby sa mi rýchlejšie dalo dávať na cesto...a tiež som vyšľahala 4 bielky s cukrom na tvrdý sneh...
- teraz som vytlala plech pečiacim papierom,,,nedoporučujem..upečený koláč je úžasne krehký a pri manipulovaní sa láme...stačí vymazať plech a vysypať.../ stále špekulujem/ a nie vždy mi to vyjde...)väčší bochník som vybrala z mrazničky a strúhala na spodok plechu.. a zároveň som si zapla trúbu na 180st.
- na nastrúhané cesto som uložila dulový džem..
- na dulový džem som natrela vyšľahaný sneh..
- vybrala som menší bochník z mrazničky a nastrúhla som ho na sneh..
- dala do vyhriatej trúby a piekol sa 40min. treba ho dobre nechať vychladiť, je veľmi krehučký...
- v reze..
- koláčik je veľmi šťavnatý, krehučký a má vynikajúcu chuť...tak dobrú chuť prajem:)