Strúhaný linzer s dulovým džemom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento zákusok veľmi ľúbime,,pečiem ho hlavne, keď je vonku teplo, lebo je bez maslovej plnky a môže sa plniť ľubovoľne..robila som ho už aj s orechami, makom, jablkami, ale aj s tvarohom..dnes som ho upiekla s dulovým džemom..

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si cesto: hladkú múku som preosiala, pridala cukor,maslo, žĺtky, a kôru z 1 citrónu...pri spracovaní som pridávala smotanu podľa potreby, ja som potrebovala 2 lyžice...záleží od múky..
  2. cesto som dobre vymiesila a rozdelila takto: jeden vačší a jeden menší bochník...väčší strúham na spodok a menší na vrch.. ihneď uložila do sáčkov a dala do mrazničky..
  3. pokiaľ sa cesto chladí, aby sa dalo strúhať,,,môže sa pripraviť tvrdý sneh a tiež aj ľubovoľná plnka...ja som si vybrala z pohára dulový džem, aby sa mi rýchlejšie dalo dávať na cesto...a tiež som vyšľahala 4 bielky s cukrom na tvrdý sneh...
  4. teraz som vytlala plech pečiacim papierom,,,nedoporučujem..upečený koláč je úžasne krehký a pri manipulovaní sa láme...stačí vymazať plech a vysypať.../ stále špekulujem/ a nie vždy mi to vyjde...)väčší bochník som vybrala z mrazničky a strúhala na spodok plechu.. a zároveň som si zapla trúbu na 180st.
  5. na nastrúhané cesto som uložila dulový džem..
  6. na dulový džem som natrela vyšľahaný sneh..
  7. vybrala som menší bochník z mrazničky a nastrúhla som ho na sneh..
  8. dala do vyhriatej trúby a piekol sa 40min. treba ho dobre nechať vychladiť, je veľmi krehučký...
  9. v reze..
  10. koláčik je veľmi šťavnatý, krehučký a má vynikajúcu chuť...tak dobrú chuť prajem:)