Strojčekové pečivo fotorecept

danculka - fotkadanculka, 23. novembra 2011
Strojčekové pečivo (fotorecept)
Foto: danculka
10min+2 hodiny oddyc minút
príprava

Suroviny

300g
150g
1ks
250g
2ks
100g




Postup

  1. 1

    Z ingrediencií vymiesime cesto a dáme do chladu aspoň na 2 hod...

    Strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    takto vyzerá strojček na mäsový mlynček,pripravíme si ho...

    Strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a po 2 hodiná ch si natlačíme keksíky na plech...

    Strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rôzne tvary...

    Strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    viac plechov a pečieme pri 180 st , do ružova..

    Strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zoberiame z plechu a posypeme práškovým cukrom....

    Strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bibia1
keď sa ma mama pýta, že čo má piecť na Vianoce, tak vždy jej poviem, že tieto nesmú chýbať. Milujem toto vianočné - je to moje najsamlepšie, aké existuje, moja dcéra by sa so mnou hádala, že naj sú vanilkové rožky, ale ja na tieto nedám veru dopustiť.
zdenka1009
Dobrá stará klasika. Ani u nás nechýbajú na Vianoce. A čím sú staršie tým sú jemnejšie a chutnejšie.
elisticka
tieto nesmu chybat nikdy na sviatky...naozaj vydrzia velmi dlho a su stale vynikajuce :-)
klaura
strojček si už dávno plánujem kúpiť ... na tieto Vianoce už hádam bude ... preto si tvoj recept ukladám ... krásne sa ti vydarili ... :)
fialka49
Aj u nás je to spomienka na moju maminku a tiež nesmú chýbať!
sneica
krásne strojčekové pečivo....ja už som si obstarala potrebne pomôcky k takému pečivku,teším sa ako sa "vyblaznim" v kuchyni...
mariaklara
Klasika je klasika, bez nich by to nebolo ono. Tak isto ako @fialka aj si spomeniem na moju maminku, ktorá už nieje medzi nami. Recept mám od nej.
dorisa
Mrzí ma, že nemám nadstavec na mlynček, asi sme to vyhodili. Mala som rada tieto keksíky.
palokuchki
@danculka , rada by som skusila tento tvoj recept, nadstavec mam zo Slovenska. Len mi prosim ta povedz kolko g je jeden palmarin.
jerica
Danielka @palokuchki palmarin je v 250g balení.
@danculka robila som z bielok z Tvojho receptu laskonky , poviem že som strávila pri tom celé poobedie , mala som desať bielok asi to bolo naraz veľa z desiatich bielok robiť, chutili , boli výborné , deckám som ich odniesla nenaplnené , nevesta si spravila sama krém.
diabambulka
naozaj toto je pravé vianočné pečivko, pamätám si ho, že u našej starkej nesmelo na stole na vianoce nikdy chýbať a bolo výborné. Tie tvoje sú krásne...si veľmi šikovná
viedra
tieto mlynčekove pečieme každe vianoce aj s 9 davok davam kokos ale netvarujem kolieska dobra rada @ danculka to zatočiš tu paličku že?
marienka44
@Danculka ,neuviedla si, pri akej teplote a ako dlho pecivo piect. Pacia sa mi tie esicka. Tvarovala si ich rucne priamo na plechu?Orechy su asi mlete. :-)
valeri
@dorisa
šablonuna toto pečivko dostať v domácich potrebách aj dnes. Tieto keksíky nesmú veru chýbať na Vianoce :-))
anina43
cesto bez pridania orechov zamiesim, rozdelim na polovicu, do jednej pridám polovicu udaného množstva mletých, opražených a vychladnutých orechov, do druhej jemne opražený kokos, tiež polovicu množstva . keď sa orechy aj kokos jemne opražia do ružova a vychladia, potom v pečive dostanú lepšiu chuť a aromu, robim tak do všetkého drobného pečiva
danculka
marienka ,tvarovala som ich v ruke priamo, ako to išlo z mlynčeka a piekla som ich pri 180 st do ružova,pretože až pečieš v inej rúre a npr. teplovzduch,tak pečieš do ružova kratšie,ako v klasickej,...receptov aj ja mám všelijaké,tento bol po ruke....
akeber
tak tieto som piekla ...už ani nepamätám...ďakujem za pripomenutie....krásne nafotené :-)))
garanco
Presne takto vyzerali tie od mojej mamy... budem ich musieť urobiť aj ja, urobím podľa Tvojho receptu, ten mamin sa niekde podel.
svetluskkaa
ja ich tiež robievam.Sú vynikajúce.Inak nepotrebujete žiadny strojček,stači si v domácich potrebách kúpiť iba nádstavec na mlynčekové pečivo .Nádstavec sa dáva na obyčajný masový mlynček.
rela
@danculka , môžem použiť aj Heru? V niektorých receptoch upozorňujú, že nie je vhodné použiť iný tuk ako je uvedený. Už dávnejšie strojčekové keksíky robila dcéra a veľmi zle sa jej s cestom pracovalo(rozpadávalo sa a po upečení boli tvrdé). Neviem aký mala recept. Chcem ich dnes vyskúšať upiecť. ďakujem za odpoveď.
marienka44
@Danculka ,tak uz su na plechu a tuhnu na balkone pred pecenim. S cestom sa mi dobre robilo /@Rela /. Ale v mlynceku ostava vela cesta na zaver, co sa uz neda vytlacit cez tvoritko. Aj Vam? Tak som zbytok cesta z mlynceka vysulala na dienku na tycinky bez vzoru a budu na kostovku. :-) Upeciem cely plech /z pol davky/ asi za hodinu, ked to vonku stuhne.
tinca
nemám ten strojček,nejako sa mi viac páči vykrajovať rôzne motívy, ale máš ich krásne. Kamoška to robí často a chutia:)
maorka
dobrá klasika.. rada ich robím , sú fajn... toto tvorítko dostat v dom potrebách.. ja som kúpila a poslala neveste do zahraničia - no bolo to zbytočné, -nemá mlynček na mäso! preto som upiekla doma a posielam balík s vianočným pečivom už zajtra tam...
zuzliak
Inspirovala si ma :) toto si ukladam- strojcek mam-teda pistol. Ale skusim ich "nastrielat" ja mam taky kakaovy recept, tiez ho hodim na varachu.