Strapaté halušky fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 20. októbra 2014

Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je priamo v ceste a halušky vyzerajú ako kučeravá Sue...Posledná kapusta Zobraziť celý popisDúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je priamo v ceste a halušky vyzerajú ako kučeravá Sue...Posledná kapusta zo suda je správne kyslá, možné použiť ako protichrípkovú vakcínu :) v tom prípade patrí ZÁKAZ premývať... :)

2
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
250 g
200 g
1 ks
Na povrch:
150 g
2 ks
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme múku, vajce, soľ a nepremytú kapustu nakrájanú na drobno, uvedené množstvá berte orientačne, pridáme podľa seba, aby vzniklo polotuhé cesto...

    Strapaté halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme trochu odpočinúť, zatiaľ si nakrájame slaninu a cibuľu prekrojenú na polovicu a nakrájanú na polkrúžky...Slaninu opražíme do chrumkava a vyberieme je z výpeku...

    Strapaté halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, ak sa Vám zdá málo masti, tak trochu pridajte, znížte teplotu a cibuľu pomaly opekajte...Teraz máte čas na hádzanie halušiek. dáme variť väčšie množstvo vody a do vrenej z lopatky hádžeme lyžicou halušky..

    Strapaté halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď halušky vyjdu na povrch, vyberieme ich, scedíme , zatiaľ cibuľa získala sklovitosť a vtedy ku nej pridám za 1/2 lyžice cukru a necháme ju skaramelizovať. Celé to trvá skoro 30 minút.

    Strapaté halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu vyberieme z výpeku, trochu ju necháme odkvapkať, výpek poprášime paprikou a pridáme scedené haluľky. podľa chuti dosolíme a dokoreníme, prehrejeme...

    Strapaté halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme opraženou slaninkou a skaramelizovanou cibuľou a pochutnáme si kým sú horúce...

    Strapaté halušky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
paráda, tak tieto halušky by mi veľmi chutili. Ukladám a ked mi vykysne kapusta v sude, určite urobím. Vdaka za rcp.
tiginko
som sa zasmiala: že ako kučeravá Sue :-) :-) Vyzerajú veeľmi lákavo tieto halušky, páčia sa mi aj tie mega slaninky. Inak ten názov nech ťa netrápi, už je tu aj jedlo s názvom Smetisko :-)
huck
Vdaka za pripomenutie. My sme ich doma volali strapačky. Vela casu odvtedy ubehlo.. Vdaka tebe oprasim memoriu s receptikom jedla z detstva.
zinnajdha
veľmi veľmi mňam.

Tieto recepty treba čítať s plným žalúdkom - tak ako treba chodiť nakupovať...
gabi2006
zaujímavý recept, pred dvoma týždňami sme naložili kapustu, tak vyskúšam... Ďakujem za tip...
frezia68
Veľmi pekná fotka a priznám sa,že takto do cesta som ešte kapustu nedávala.Ale už buble a recept čaká na príležitosť :-)
1x martau
afataga
to musi byt almazia, to si sama vyhutala, ci kdesi odkukala, ale ved to je nakoniec jedno, ja NIKDY kapustu nepremyvam, taka skoda, musi az asi krutit, vtedy je najlepsia :-)
evanaaa
Už len pohľad na ten obrázok je lákavý a to som ešte ani neochutnala, ale nejakú tú fantáziu mám, tak ju teraz uplatním :-) a recept si ukladám!
zuzanka1367
@ancicka ,@kukulienka71 ,@luss44 ,@ywett ,@daguska ,@hanka56 ,@zolik ,@skillet ,@tiginka ,@registrovana ,@katkat @brambora ,@katka78 ,@margaretka28 ,@methi ,@kimlo ,@terinka55 ,@finczi ,@marianne ,@huch ,@zinajdha ,@ivav ,@marikahr ,@gabi2006 ,@frezia68 ,@afataga ,@salinka ,@evanaaa tak Vám všetkým veľmi pekne ďakujem, to ste ma zasypali toľkou pozitívnou energiou, že môžem rozdávať :) keď si strapaté halušky navaríte tak dajte vedieť či Vám chutili miňte staré zásoby kapusty, alebo počkajte keď vykysne nová ( tá moja sa mi v kuchyni prihovára: blb, blb...) Vďaka Vám.
tinca
dobrota, ja robievam aj zemiakové placky so sudovou kapustou, tiež skvele chutia:)
mariamka
to su teda extra strapate halusky! veelmi pekne a nepochybne chutne, a este ta karamelova cibulka, mnam! aj mne tu kapusta blb/ne/ :) asi sa tesi do strapaciek :) foto echt sedliacke, jak sa patri!
havino
ešťe, že som najedená, taká foto, že nerozchodila by som to asi hladná, výborný nápad dať kapustu do cesta
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ďakujem za krásny a chutné vyzerajúci recept Slovenské jedlo:-)
palokuchki
Kysla kapusta, zemiaky, slaninka, vsetko co je u nas oblubene. Narobila si chute. Ta hlavna fotka je velmi pekna.
pusta
poznám, u nás ich voláme "Strapačky" :-)
veľmi chutný recept a lákavé foto.
*****
izabella929
môžem iba potvrdiť, že toto je skvelé jedlo...robila som už tieto halušky a sú vynikajúce...veľmi sýte, ale výborné...)
chorvatka
Ja tie strapacky trosku sudim : ked mi zostanu holé hlausky, oprazim kyslu kapustu, slaninkou nesetrim a potom to vsetko spojim. Zapija sa ciernym alebo svetlym pivkom... Co vy na to ? Ale tento recept urcite vyskusam.