Strapaté halušky (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je
priamo v ceste a halušky vyzerajú ako kučeravá Sue...Posledná kapusta zo suda je
správne kyslá, možné použiť ako protichrípkovú vakcínu :) v tom prípade patrí ZÁKAZ
premývať... :)
2 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme múku, vajce, soľ a nepremytú kapustu nakrájanú na drobno, uvedené množstvá berte orientačne, pridáme podľa seba, aby vzniklo polotuhé cesto...
- Cesto necháme trochu odpočinúť, zatiaľ si nakrájame slaninu a cibuľu prekrojenú na polovicu a nakrájanú na polkrúžky...Slaninu opražíme do chrumkava a vyberieme je z výpeku...
- Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, ak sa Vám zdá málo masti, tak trochu pridajte, znížte teplotu a cibuľu pomaly opekajte...Teraz máte čas na hádzanie halušiek. dáme variť väčšie množstvo vody a do vrenej z lopatky hádžeme lyžicou halušky..
- Keď halušky vyjdu na povrch, vyberieme ich, scedíme , zatiaľ cibuľa získala sklovitosť a vtedy ku nej pridám za 1/2 lyžice cukru a necháme ju skaramelizovať. Celé to trvá skoro 30 minút.
- Cibuľu vyberieme z výpeku, trochu ju necháme odkvapkať, výpek poprášime paprikou a pridáme scedené haluľky. podľa chuti dosolíme a dokoreníme, prehrejeme...
- Posypeme opraženou slaninkou a skaramelizovanou cibuľou a pochutnáme si kým sú horúce...