Stopercentne mäkké medovníčky

tetadena - bez fotkytetadena, 27. októbra 2010

Dočítala som sa v diskusií, že chcete začať piecť medovníčky, aby zmäkli do Vianoc. Ponúkam recept na medovníčky, ktoré sú mäkké hneď, ale tiež Zobraziť celý popisDočítala som sa v diskusií, že chcete začať piecť medovníčky, aby zmäkli do Vianoc. Ponúkam recept na medovníčky, ktoré sú mäkké hneď, ale tiež ich začínam piecť už v novembri, pretože do Vianoc zjeme aj tri dávky. Vždy keď padne ortuť v teplomeri k nule začínam ich piecť.

20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

70 dkg
25 dkg
25 dkg, / palmarín
3 ks
15 dkg
1 kávová lyžička
1/2 kávová lyžička




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiesime a môžeme odložiť do chladničky aj na niekoľko dní, ale dá sa piecť z neho aj hneď. Chutia úžasne - ale pozor pri pečení napuchajú!!! pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom. Môžete zdobiť cukrovou polevou, ale u nás je to zbytočné, pretože sa hneď zjedia, takže do nich iba strčím orech a upečiem. Pečiem v teplovzdušnej rúre na 160 stupňov, kým nie sú ružové.

Diskusia k receptu

helca103
mám asi 10 receptov na medovníčky ale vyskúšam aj tento a to už zajtra aby sme vedeli porovnať.... takže ukladam
anina43
ja kladiem na zľahka cerou vymastený plech, neuvádzaš pri akej teplote pečieš a potieranie cestapred i po upečení, príp. polevu na zdobenie, čo je dôležité pre začínajúce gazdinky prosím doplň dík
angiek
nezvyknem kazdy rok piect medovnicky, robim ich ked mam nato naladu, potom porozdavam po rodine len tak pre potesenie, recept som si ulozila a spravim tiez v novembri, mam este otazku, na aku hrubku to treba valkat?
fornetka
Určite potriet žltkom? Mam skusenost že po upečeni sa mi sem tam ten vršok vyduje čo ma dost rozhneva. Aku mate skuenost vy?
tetadena
vyvaľkať cesto asi na 1cm. tento receptík je skôr orientovaný na to aby sa medovníčky hneď jedli - pokiaľ chcete zdobiť nie je ideálny. Ja perníčky potieram vajíčkom, pretože sa mi páčia lesklé - nie je to nutné.
sovka62
Medovníčky podľa podobného receptu potriem vajíčkom až vtedy, keď ich vyberiem z rúry, čiže horúce. Potierala som ich pred pečením, ale na tom tmavom ceste aj tá poleva stmavla. Tak som vyskúšala inak a osvedčilo sa. Sú krásne lesklé.
fornetka
Dakujem Vam možno to bola ta chyba že som ich potierala pred pečenim a preto sa aj sem tam aj vyduli. Ešte raz Vam dakujem.
evanaaa
Sovka a nevadí to surové vajíčko? Alebo sa na tom horúcom hneď spečie?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Aj ja potieram medovníčky hneď za horúca po upečení. Sú krásne lesklé. Keď máte bledé cesto a chcete aby vám ozdoba vynikla, môžete do vajíčka pridať aj potravinárske hnedé farbivo alebo rozšľahať trošku kakaa.
marienka44
@Tetadena ,do pravych medovnikov nejde ziaden tuk a zmaknu tým, ze med je hygroskopicky, t.z. ze prijima vlhkost z okolia. Do skatúl s medovnikmi sa preto dava prekrojene jablko alebo kusok chlebika. Potieraju sa po vybratí z trúby, sú potom lesklé.
gabusa
dnes som ich piekla sú vynikajúce potrierala som ich pred pečením ,sú ozaj mäkučké ,ďakujem za tento recept
pufinka
Medovnicky som zatial priekla len raz,tak mi prepacte ak som mimo,ale neni to dlho, 60 minut piect v rure? nasla som podobny recept a pisu 7 minut, tak teraz neviem..Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia