Stopercentne mäkké medovníčky
Autor receptu: tetadena
Dočítala som sa v diskusií, že chcete začať piecť medovníčky, aby zmäkli do Vianoc.
Ponúkam recept na medovníčky, ktoré sú mäkké hneď, ale tiež ich začínam piecť už v
novembri, pretože do Vianoc zjeme aj tri dávky. Vždy keď padne ortuť v teplomeri k nule
začínam ich piecť.
20 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Všetko spolu zmiesime a môžeme odložiť do chladničky aj na niekoľko dní, ale dá sa piecť z neho aj hneď. Chutia úžasne - ale pozor pri pečení napuchajú!!! pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom. Môžete zdobiť cukrovou polevou, ale u nás je to zbytočné, pretože sa hneď zjedia, takže do nich iba strčím orech a upečiem. Pečiem v teplovzdušnej rúre na 160 stupňov, kým nie sú ružové.