Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. augusta 2013

Včera som pozbierala všetko, čo som na záhrade našla vhodné na zaváranie...a urobila som plnenú papriku s jemnou cikinovou čalamádou..

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks veľké
2 ks
6 ks
5 ks
3 kg
1 kg
1 kg
6 ks




Postup

  1. 1

    Toľko zeleniny som včera nazbierala na záhrade..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    tiež som očistila drobnú cibuľku, ktorá nedorástla,žlté hruškové paradajky a zelené paradajky..s týmto doplním prázdny priestov v pohári akolo plnenje papriky..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    najprv som nastrúhala cukinu,hokkaido a uhorky..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokrájala som aj cibuľu a červenú papričku chilli..urobila som nálev a všetko som zaliala a nechala postáť 3 hodiny v náleve...nálev: 2 litre vody, pol litra ocot,350g, cukor a 100g. soli..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po uplynutí času som čalamádu vyžmýkalam aby sa mi ľahšie plnilo do papriky..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a začala plniť papriky...veľmi som to presne vypočítala, lebo mi ani paprika nezvýšila, ani čalamáda...presne som trafila množstvo..tento rok som všetko strúhala na jemno..aj cukiny aj uhorky...

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    papriku som pred plnením vyčistila od semeníkov, umyla a nechala dole hlavou odkvapkať z nej vodu..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    všetka paprika je naplnená..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    naplnila do pripravených umytých pohárov..zaliala nálevom...ten, v ktorom čalamáda stála 3 hodiny, som si zliala a používam ho do šalátov...urobila som nový nálev..4 litre vody,1 liter octu,350g.cukru a 100g. soli...

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dala som sterilizovať na 80st. 20min. prajem vám dobrú chuť..

    Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

afataga
a maš-miš by nebol? :-), nadhera na pohlad a predpokladam, ze aj na chut, len si oprav v popise cikinovu calamadu :-)
mariamka
no veru,, pastva pre oci aj pre chut tento mis-mas :)) robievam papriku plnenu kapustou, ale toto je parada, hlavne takto doma, zuzitkovat vsetko co sa urodi, skvele, vratane nalevu, tiez robim doma roky-rokuce asi ten isty pomer a nevyrovna sa mu ziadne deko... @izabelka k tym receptom chyba uz len GPS :)))
anina6
fantázia, už viem ako spracujem papriku, naplním podľa tvojho receptu. pred chvíľou som dovarila paradajkovo-paprikovú nátierku a paprika mi ešte stále rastie. veľmi zaujímavý a určite chutný recept. ďakujem izka.
sovka62
V prvom momente som si myslela, že recept pridala @jerica , tie vaše poháre sa totiž podobajú ako vajce vajcu. Tiež vytvára takého nádherné a chutné kombinácie. Veru tak, šikovné gazdinky na Vareche, potešenie pre oko a poučenie.
izabella929
@afataga...tak ý už nebol.-))))opravím si to...@pacik...a chutná veľmi.-)@kimlo...ani si o tom nevedel však.-)))@margaretka...chu ťovo, úplne skvelé.-))@mariamka..ja deko nekupujem,,,tento nálev je super...)@anina6..u ž mi chýba iba kápia a bude to komplet.. veru veľmi chutná paprika...nerobím s kapustou, nejak mi to žalúdok neznáša, ale s cukinou môžem...@majkahra...som rada,že sa ti recept páči.-)@sovka62...pote šila si ma.-) robím každý rok túto papriku a výdy sa minie ako prvá..ďakujem ti za milé slová...Všetkým, čo ste mi napísali komentár, veľmi pekne ďakujem.-))
jerica
Nuž ti to je paráda, viem čo to obnáša.
Dievča , veď ty si už ako ja , bez oddychu , ale v tvojom veku , hej , jedna ruka "hen" tam v zad-u, druhou porobené, ale čo ja ,"oči pučí "
očami tíóóóľko porobím , a večer len tak si sama dám aj odpoveď , veď to tie oči sú na vine, že len toľko a nie ako plánovalo moje oko.
Ja už mám obavy či to bude aj kde porozdávať.
ariela6
tvoje zavaranie sa mi velmi pači už som si plno receptov od teba uložila a ked idem niečo zavarta tak pozeram ako to robiš ty takže si moja inšpiracia
sracz
... výborná príloha od rizota až po rezeň, cez údenú slaninu, klobásu, alebo aj šunku, či už iba tak , "na zobky" s vidličkou!!! Môj obdiv máš, milá @izabella929 aj v tomto prípade!
izabella929
@jerica...u nás sa odjakživa robievala , ale do veľkých 5 litrových pohárov, čo záhrada dala...moja maminka, bola úžasne šikovná a zavarila pre nás všetko, čo sa v záhrade urodilo...v tých 5 litrových pohárov bol skoro taký-miš -maš, ako robím ja...dokonca sa v ňom okrem uhoriek, papriky, zelených paradajok, malej cibuľky, nachádzali aj maličké patizóniky,,,tie sa mi páčili najviac, boli iba ako vajce, ale boli veľmi krásne a chutné..nuž, často od únavy ani zaspať neviem, ale chcem sa za každú cenu vyrovnať mojej maminke... a ked´ prídu domov bratia a nazrú mi do špajze, konštatujú, ,,pekné, veľa a super, ako by tu maminka stále bola...Jarka, neboj, všetko sa minie...ešte by som mala čo zavárať, ale nemám už pre poháre miesto na policiach...aj keď bolo chudobné leto, niečo som predsa nazavárala...ďakujem ti veľmi pekne za milý komentár.-)
izabella929
@ariela6...ve ľmi si ma potešila.-)))) ďakujem, že zaváraš podľa mojich receptov...si veľmi milá a ja to veľmi pekne ´dakujem za komentár...)
izabella929
@sracz...pote šil si ma, že sa ti môj-miš -maš páči...) je to skutočná fajnotka...keď sa taký pohár otvorí, každý si tam nájde niečo pod svoj zub...najviac sa tieto miešané zaváraniny využili počas zabíjačiek...bolo veľa ľudí, veľa chutí a vždy som sa tešila, že som všetkým niečím vyhovela...nikto neohrdol takou zaváraninkou..plnená paprika, chilli papričky, uhorka, cibuľka, zelená paradajka, farebná paradajka, fazuľka,,,ja tam všetko namiešam a nie len to pekne vyzerá, ale skvele chutí.-) ďakujem ti za milé slová...bátyuskám...
ebaka
Tvoje farebné poháre sa mi veľmi páčia,určite tento týždeň vyskúšam,keď pozbieram zeleninku zo záhrady...máš zlaté ručičky
izabella929
@ebaka... ďakujem pekne a teším sa, ako túto zaváraninku urobíš, ako vám bude chuťiť...toto je naša obľúbená.-))ďakujem za komentík.-)
sonulienka
Ty sa máš ja viem je to drina ale stojí za to.Nemám takú záhradu nuž ale obdivujem a chválim Tvoju prácu.
samanka
ja len nemo pozerám na Tvoje úžasné výtvory, aj ma láka niečo také zavariť, to sa u vás aj do roka všetko zje? 10 pohárov krásnej kvalitnej kápie sa u nás jedlo 8 rokov....a uhorky zaváram každý tretí rok, tak 15 pohárov...jediné, čo sa zje-baranie rohy s feferónkami, aj tie jedáva môj len syn, aha a ešte karfiol s feferónami... Obdivujem Tvoje šikovné a pracovité ruky...:-))
ebaka
@izabella929 ,práve som dokončila túto chutnú kombináciu,už čalamáda mňa prekvapila chuťou,,božská"....poháre sú farebné,lebo v záhrade som pozbierala peknú úrodu...mám 15 pohárov sedmičkových a jeden 2-litrový
izabella929
@ebaka..pote šila som sa tvojej správe.-))ďakujem za vyskúšanie môjho receptu...ešte viac bude chuťiť, keď postojí 6 týždňov a všetky chute sa skamarátia...nech chutí celej tvojej rodinke.-))
milina
Výborný nálev aj receptík, vlani som vyskúšala a tohto roku opäť. V rodine mal neskutočný úspech, už celé okolie zavára takýto "miš maš"
IZI vďaka si šikulka.
izabella929
@milina , veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu..som nesmierne šťastná, že vám chutí a tiež ďakujem za šírenie dobrého receptu.-)tvoja pochvala ma potešila.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia