Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Včera som pozbierala všetko, čo som na záhrade našla vhodné na zaváranie...a urobila som plnenú papriku s jemnou cikinovou čalamádou..

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Toľko zeleniny som včera nazbierala na záhrade..
  2. tiež som očistila drobnú cibuľku, ktorá nedorástla,žlté hruškové paradajky a zelené paradajky..s týmto doplním prázdny priestov v pohári akolo plnenje papriky..
  3. najprv som nastrúhala cukinu,hokkaido a uhorky..
  4. pokrájala som aj cibuľu a červenú papričku chilli..urobila som nálev a všetko som zaliala a nechala postáť 3 hodiny v náleve...nálev: 2 litre vody, pol litra ocot,350g, cukor a 100g. soli..
  5. po uplynutí času som čalamádu vyžmýkalam aby sa mi ľahšie plnilo do papriky..
  6. a začala plniť papriky...veľmi som to presne vypočítala, lebo mi ani paprika nezvýšila, ani čalamáda...presne som trafila množstvo..tento rok som všetko strúhala na jemno..aj cukiny aj uhorky...
  7. papriku som pred plnením vyčistila od semeníkov, umyla a nechala dole hlavou odkvapkať z nej vodu..
  8. všetka paprika je naplnená..
  9. naplnila do pripravených umytých pohárov..zaliala nálevom...ten, v ktorom čalamáda stála 3 hodiny, som si zliala a používam ho do šalátov...urobila som nový nálev..4 litre vody,1 liter octu,350g.cukru a 100g. soli...
  10. dala som sterilizovať na 80st. 20min. prajem vám dobrú chuť..