Sterilizovaná plnená paprika a miš-maš zo záhrady (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Včera som pozbierala všetko, čo som na záhrade našla vhodné na zaváranie...a urobila som
plnenú papriku s jemnou cikinovou čalamádou..
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Toľko zeleniny som včera nazbierala na záhrade..
- tiež som očistila drobnú cibuľku, ktorá nedorástla,žlté hruškové paradajky a zelené paradajky..s týmto doplním prázdny priestov v pohári akolo plnenje papriky..
- najprv som nastrúhala cukinu,hokkaido a uhorky..
- pokrájala som aj cibuľu a červenú papričku chilli..urobila som nálev a všetko som zaliala a nechala postáť 3 hodiny v náleve...nálev: 2 litre vody, pol litra ocot,350g, cukor a 100g. soli..
- po uplynutí času som čalamádu vyžmýkalam aby sa mi ľahšie plnilo do papriky..
- a začala plniť papriky...veľmi som to presne vypočítala, lebo mi ani paprika nezvýšila, ani čalamáda...presne som trafila množstvo..tento rok som všetko strúhala na jemno..aj cukiny aj uhorky...
- papriku som pred plnením vyčistila od semeníkov, umyla a nechala dole hlavou odkvapkať z nej vodu..
- všetka paprika je naplnená..
- naplnila do pripravených umytých pohárov..zaliala nálevom...ten, v ktorom čalamáda stála 3 hodiny, som si zliala a používam ho do šalátov...urobila som nový nálev..4 litre vody,1 liter octu,350g.cukru a 100g. soli...
- dala som sterilizovať na 80st. 20min. prajem vám dobrú chuť..