Šťavnatý mrkvový hrnčekový koláčik

mitzy - fotkamitzy, 10. decembra 2016
Šťavnatý mrkvový hrnčekový koláčik
Foto: mitzy

Keď som chodievala ešte do kaviarničiek v starom meste, objavila som čaro mrkvového koláču. Na Vareche je množstvo krásnych receptov na túto mňamku. Nuž, Zobraziť celý popisKeď som chodievala ešte do kaviarničiek v starom meste, objavila som čaro mrkvového koláču. Na Vareche je množstvo krásnych receptov na túto mňamku. Nuž, pridávam aj ja jednu, tú svoju.

8
porcií
20 minút
príprava
35-45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka
2 ks
2 ks
1 hrnček
1/4 hrnčeka
1
1 a 1/2 hrnčeka
1 hrnček mleté
Poleva/plnka:
100 g
1/2 hrnčeka
 alebo citrónová
50 g
Ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Hrnček má 250 ml. Vajcia vyšľaháme s cukrom metličkou. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Mrkvy nastrúhame.

  2. 2

    Do vajec s cukrom prilejeme olej, mlieko, prisypeme múku s práškom do pečenia. Premiešavame. Nakoniec pridáme nastrúhané mrkvy a mleté vlašské orechy. Cesto vylejeme do vymastenej vymúčenej formy. Ja som použila tortovú.

  3. 3

    Pečieme cca 35-40-45 minút v rúre na 180-tich stupňoch. Toto treba odsledovať vzhľadom ku peci, hustote cesta aj forme a priebežne koláč kontrolovať. Koláč necháme po upečení vychladnúť vo forme. Vyklopíme ho z formy a navrch nanesieme vrstvu krému vymiešaného zo surovín. Urobíme si čoko polevu a ozdobíme. Necháme vytuhnúť v chlade pár hodín a môžeme sa hostiť. Dobrú chuť ;)

    Šťavnatý mrkvový hrnčekový koláčik - obrázok 3

Diskusia k receptu

jankad
Vyzerá naozaj skvelo, určite skúsim možno už zajtra. Vďaka za skvelý recept:)
1x mitzy
haji
Mrkvové koláčiky mám ráda, s polevou musí být výborné! Díky za bezva receptík!
1x mitzy
nomen
Prosim,čo je to smotanova nátierka? Dakujem.
mitzy
@Haji (10.12.2016 23:53)

dakujem velmi pekne Haji, vzdy potesi, ked potesis komentom :)
1x haji
roska
Mrkvové koláče mám rada, ale prosím Ťa, koľko tej mrkvy mám dať. 2 kusy to je široký pojem. Je to 1 alebo 2 hrnčeky postrúhanej? Ďakujem. Roska
1x mitzy
nomen
@Mitzy (11.12.2016 15:54)

ďakujééééééééééééém :-) zase som sa priučila, ste milá...
1x mitzy
mitzy
Dobry postreh @Roska (11.12.2016 20:45) :) priznam sa, ze som to neriesila. Sla som, ako som mala recept napisany. Tak som si teraz rano vybrala dve mrkvy podobnej velkosti ako som pouzila. Esteze mi vizualna pamat sluzi. Vysiel z toho hrncek a stvrt. Vyslo by i viac, ale tak ako predtym, aj teraz som mrkvove zbytky radsej pojedla, ako sa s nimi mordovala do spiku korena. Tak teda kludne sa moze pouzit hrncek, alebo hrncek a pol. Ale nech je aj za dva hrnceky tej mrkvy! :-) Neviem presne do akej miery taka odchylka ovplyvni pecenie. Ale ja mam aspon hotovy mrkvovy zaklad na salat k obedu :-D aj ked vobec neviem co este navarim.
A ked mi to neda, tak dnes ho jednoducho kolaciska upeciem znovu vecer s tymi dvomi hrncekmi mrkvy a dam potom vediet, ako som dopadla.

roska
Ďakujem za informáciu. Hrnčekové recepty mám najradšej. Zaiste vyskúšam. Prajem Vám pokojné prežitie Vianoc.
1x zuzial
siisa
Mala som jeden úžasný recept na mrkvový koláč, len sa mi niekde zapatrošil. Dlho som ho hľadala, nenašla. Keď vidím niekde recept, dúfam, že ho niekde objavím. Určite vyskúšam aj tvoj. Šťavnaté, tak tie sú naj. Ďakujem za receptík a prajem ti milá @Mitzy prekrásne Vianoce, plné lásky a pohody.