Šťavnatá jablková bábovka

tiziana - fotkatiziana, 2. októbra 2012
Šťavnatá jablková bábovka
Foto: tiziana

Obľubujeme bábovky a keďže máme teraz veľa jabĺk, tak som vyskúšala nový recept. Bábovka je veľmi chutná, šťavnatá, až taká mokrá a pripomína mi Zobraziť celý popisObľubujeme bábovky a keďže máme teraz veľa jabĺk, tak som vyskúšala nový recept. Bábovka je veľmi chutná, šťavnatá, až taká mokrá a pripomína mi chuťou puding. Dokonca sa mi páči viac ako iné recepty na koláč so strúhanými jablkami, ktoré sa lejú na plech :) Však vyskúšajte aj vy varecháči, ak máte chuť...

20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g
3 ks
1 ks
1 ks
1/2 dl rozpustené
2 ks (350g)
1 KL
1/2 dl
1/2 kg strúhané




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu, kyslú smotanu, rozpustené maslo a mlieko. Nakoniec jemne vmiešame nastrúhané jablká a sušené hrozienka. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 stupňoch 50-60 minút. Je nutné robiť kontrolu upečeného cesta špajlou, lebo mnohokrát zdanie klame :). Upečenú bábovku necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou alebo potrieť rozpusteným maslom, ktoré zmiešame s rumom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

martamm
Zaujímavá, ja si z tohoto cesta spravum muffiny...
ela77
včera som hľadala a pridávala do KK práve bábovky, že si z nich niektorú vyberiem, dnes je jasné že to bude tvoja práve pre tie jablká, len skúsim dať trooooška strúhané orechy. Dúfam, že nimi nič nepokazím. Vďaka za recept, je pridaný tiež k ostatným bábovkám. len pri tých bábovkových receptoch mám vždy problém v akých veľkých formách ich pečiete.Ale túto dám do podobnej ako máš ty, nie do tých vyšších.
veronika353
Taky mám ráda bábovky,jablkovou jsem ještě nepekla,takže díky za inspiraci :-)))
tiziana
@martamm som zvedavá, koľko muffiniek by sa z tohto cesta upieklo :D, daj prosím vedieť :)
@ela77 @tvoja čítala som zopár receptov aj tu na vareche na jablkovú bábovku, do ktorej sa pridávali orechy, určite nič nepokazíš, ale mne vyhovuje práve bez orechov, tie prenechávam pani Štrúdle :D. A bábovku som piekla v silikónovej forme.
@veronika353 @medovnicek nech vám chutí :)
medulienka122
skúsim - urobím pre syna, on je taký "bábovkový", ale ani martamm-in nápad s mufinkami nie je zlý:-))
lyduss
milujem šťavnaté bábovky, určite vyskúšam :)
likalu
Tie jablká sa strúhajú na jemnom, alebo na hrubšom strúhadle? Ďakujem
tiziana
@likalu aké strúhadlo je poruke, ale keď sa nastrúhajú na jemnom, aj bábovka bude jemnejšia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia