Špenátová polievka

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010 11:17
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Špenátová polievkaFoto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
10 min
príprava
25 min
tepelná úprava


Suroviny

150 g
100 g
1 kg
1,5 l
150 g
10 g
10 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo vriacej vode. Dochutíme cesnakom, pridáme zemiaky, podlejeme vodou a povaríme.

  2. 2

    Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom a ochutíme soľou a korením. Pošírovaný žĺtok vkladáme do polievky až pri servírovaní.

  3. 3

    Náš tip: Pre lepšiu chuť polievky môžeme namiesto vody použiť aj vývar. Žĺtok pošírujeme v olivovom oleji pri teplote 80°C asi 5 minút.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist