Špenátová polievka

Špenátová polievka
Foto: archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Suroviny

10
porcií
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme špenát, ktorý sme blanšírovali asi 5 minút vo vriacej vode. Dochutíme cesnakom, pridáme zemiaky, podlejeme vodou a povaríme.

2

Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom a ochutíme soľou a korením. Pošírovaný žĺtok vkladáme do polievky až pri servírovaní.

3

Náš tip: Pre lepšiu chuť polievky môžeme namiesto vody použiť aj vývar. Žĺtok pošírujeme v olivovom oleji pri teplote 80°C asi 5 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist