Špeciálna špenátová polievka

Autor receptu: danusqa

Tento recept som si vymyslela na odstránenie predsudkov o špenáte zo školskej jedálne. Na nete som si popozerala všelijaké recepty a spravila si z toho svoj vlastný..:) U nás sa ujal, dúfam, že bude chutiť aj iným...:) Fotky pridám dodatočne.

Suroviny

Postup

  1. Na roztopenom masle s kúskom oleja posmažíme cibuľu, pridáme múku a nakoniec mletú červenú papriku - jednoducho pripravíme zápražku. Zalejem vodou a pridáme kocku bujónu.
  2. Do horúcej vody vložíme zmrazený špenát a postrúhané zemiaky, pridáme trošku soli, trošku vegety (pozor, lebo už bujón má istú chuť), podľa chuti chilli a prelisovaný cesnak (množstvo podľa chuti, ja som dala dva menšie strúčiky). Premiešame a všetko spolu povaríme, kým sa špenát nerozmrazí.
  3. Zmiešame si smotanu, vajcia a syr a pomaly pridáme do polievky. Nakoniec to ešte rozmixujeme a môžeme podávať. Podľa mňa sa k tomu hodia opražené chlebíky, ale nepohrdla by som ani kúskom údeného lososa:)
  4. Ešte mi napadlo, že by sa to dalo vylepšiť použitím taveného syra s príchuťou niva, resp. použitím nivy...vyskúšam a podám ďalej reakcie:)