Šošovicová polievka s párkami

Šošovicová polievka s párkami
Foto: vevetka
vevetkaVevetka, recept pridal: 30. januára 2011 15:51Ďalšie jeho recepty

Toto je skvela polievka, nie je narocna ani na suroviny, ani na cas a je velmi jednoducha. Suroviny napisem len priblizne, ja sama ich davam od oka a kazda mame iny hrniec :) Dufam ze bude chutit :)

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ocistime si cibulu,cesnak aj zemiaky a nadrobno pokrajame.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 1

2

Na oleji spenime cibulku aj s cesnakom.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 2

3

Podlejeme ich zeleninovym vyvarom. V starej kucharke sa podlieva masovym vyvarom, ale viac chuti zeleninovy a okrem toho masovy vyvar spravi nepeknu tmavu mutnu farbu polievky.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 3

4

Pridame sosovicu, zemiaky a vsetky koreniny.Prikryte za obcasneho miesania varime asi 30 minut.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 4

5

Asi 10 minut pred koncom pridame parky. Niektori davaju kobasu, alebo klobasu aj parky. Cela polievka ma jemnu a lahodnu chut, parky ju len podciarkuju. Klobasu nedavam, zmeni celu chut polievky na uplne inu. Ak ju vsak chcete pridat, odporucam skor ako 10 minut pred koncom.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 5

6

Na samy zaver posekame petrzlenovy vnat a ozdobime polievku v tanieri.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • duschko, 31. januára 2011 o 10:53
    Sosovicova polievka je velmi chutna. Robim skoro taku istu. Polievky zo strukovin mam velmi rad na akykolvek sposob.


  • esi, 31. januára 2011 o 12:57
    aj ja presne takto. Vynikajúca.


  • cica2, 31. januára 2011 o 18:42
    výborná polievka!


  • jarunka, 1. februára 2011 o 03:04
    Chystam sa ju uvarit. Tiez nam chuti.


  • vevetka, 1. februára 2011 o 10:23
    Polievky zo strukovin su naozaj vyborne a hlavne zdrave....pozor potom vsak na vyfuk :))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist