Šošovicová polievka s párkami

Šošovicová polievka s párkami
Foto: vevetka
vevetkaVevetka, recept pridal: 30. januára 2011 15:51Ďalšie jeho recepty

Toto je skvela polievka, nie je narocna ani na suroviny, ani na cas a je velmi jednoducha. Suroviny napisem len priblizne, ja sama ich davam od oka a kazda mame iny hrniec :) Dufam ze bude chutit :)

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Ocistime si cibulu,cesnak aj zemiaky a nadrobno pokrajame.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 1

2

Na oleji spenime cibulku aj s cesnakom.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 2

3

Podlejeme ich zeleninovym vyvarom. V starej kucharke sa podlieva masovym vyvarom, ale viac chuti zeleninovy a okrem toho masovy vyvar spravi nepeknu tmavu mutnu farbu polievky.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 3

4

Pridame sosovicu, zemiaky a vsetky koreniny.Prikryte za obcasneho miesania varime asi 30 minut.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 4

5

Asi 10 minut pred koncom pridame parky. Niektori davaju kobasu, alebo klobasu aj parky. Cela polievka ma jemnu a lahodnu chut, parky ju len podciarkuju. Klobasu nedavam, zmeni celu chut polievky na uplne inu. Ak ju vsak chcete pridat, odporucam skor ako 10 minut pred koncom.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 5

6

Na samy zaver posekame petrzlenovy vnat a ozdobime polievku v tanieri.
Šošovicová polievka s párkami - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • duschko, 31. januára 2011 o 10:53
    Sosovicova polievka je velmi chutna. Robim skoro taku istu. Polievky zo strukovin mam velmi rad na akykolvek sposob.


  • esi, 31. januára 2011 o 12:57
    aj ja presne takto. Vynikajúca.


  • cica2, 31. januára 2011 o 18:42
    výborná polievka!


  • jarunka, 1. februára 2011 o 03:04
    Chystam sa ju uvarit. Tiez nam chuti.


  • vevetka, 1. februára 2011 o 10:23
    Polievky zo strukovin su naozaj vyborne a hlavne zdrave....pozor potom vsak na vyfuk :))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist