Šošovica s pečenou tekvicou a zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Ponukam inspiraciu na sosovicu s tekvicou. Da sa pouzit ako vegetarianska, ale po mensej uprave aj ako nevegetarianska sosovica. Moze sa podavat s ryzou, pitou, a;ebo naan chlebom a jogurtom. My to radi len tak.

6-8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na naolejovany plech (alebo natrety mastou) som nakrajal zemiaky. Ja som mal mlade zemiacky, ale daju sa pouzit tiez normalne. Jeden vacsi, alebo dva mensie pokrajane na mensie kusky. Posolim, posypem rascou a dam piect do rury.
  2. Ocistil som tekvicu a nakrajal na mensie kocky. Tie som pridal asi po 15-20 minutach k zemiakom a dal spat piect.
  3. V hrnci na rozpalenom oleji osmazim cibulu s pretlacenym (alebo nadrobno nakrajanym) cesnakom do makka. Pridal som muku, curry, rimsku rascu, zazvor a fenikel. Premiesal som to a povaril asi minutu. U nas samozrejme pridavame este nieco dobre stiplave. Udajne dobre na cholesterol.
  4. Potom som pridal vyvar, vodu a sosovicu. Priviedol som do varu a varil asi 30 minut. Obcas pouzijem uz uvarenu sosovicu tak pouzijem menej vody a cas zredukujem len na asi 5 minut.
  5. Ked mam tekutinu zredukovanu prilozim spenat, premiesam a varim asi minutu, nez spenatove listky zvadnu.
  6. Asi takto.
  7. Nakoniec dam upeceme zemiaky a tekvicu a premiesam.
  8. V pripade ze sa mi nechce piect zemiaky a tekvicu, tak si necham sosovicu trochu redsiu a pred pridanim spenatu (bod 5) dam na kocky nakrajany jedem vacsi alebo dva mensie zemiaky a varim asi 10 minut. Potom pridam tekvicu a v otvorenom hrnci varim este priblizne 15 minut. Nakoniec pridam spenat.