Sorbet s pitahayou

alinka76 - bez fotkyalinka76, 25. augusta 2013
Sorbet s pitahayou
Foto: alinka76

V supermarkete som našla zvláštne ovocie – pitahayiu. Vôbec som netušila ako chutí a keďže rada skúšam nové veci, vzala som si ho domov Zobraziť celý popisV supermarkete som našla zvláštne ovocie – pitahayiu. Vôbec som netušila ako chutí a keďže rada skúšam nové veci, vzala som si ho domov a spravila som si podľa receptu na internete ovocnú zmrzlinu. Bola výborná a na vzhľad by som sa nehanbila ponúknuť takúto zmrzlinu aj vzácnej návšteve.

Suroviny

1 ks
1 ks
 podľa potreby
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pitahayiu po dĺžke prerežte na polovicu, dužinu vydlabte, vložte do mixéra s kokosovým mliekom, agáve sirupom a lístkami mäty. Premixujte a dajte do nejakej nádoby do mrazničky stuhnúť. 3x počas mrazenia premiešajte (asi 1x za hodinu). Servírujte vo vychladených polovičkách ovocia. Ozdobte mätou.

Diskusia k receptu

2010
@alinka 76, sorry ale asi budem jediny co si odklada do KK, toto je jedine ovocie co mi dozreje lebo ziadna haved sa k nemu nemoze dostat ,vyskusam a poslem ale az tak zaciatok 2014 ked dozreje dracie ovocie , inac som prekvapeny ze to vozia lebo ked ked je zrele je sladke a makke asi ako keby si vozila maliny na druhy koniec sveta:-)


pusta
neviem síce ako to chutí, lebo nepoznám chuť tohoto ovocia. predpokladám, že vynikajúco. mám len malú poznámočku, sorbet to nie je v žiadnom prípade. sorbet má len vodu okrem sirupu a ovocia. toto by som nazvala spokojne zmrzlinou a podľa popisu od @2010 dokonca úžasnou zmrzlinou.
inak vynikajúci recept.
pusta
,...a ešte 5 hviezdičiek pridávam :-)
farbuska
Zatiaľ som jedla len sušené dračie ovocie. Vďaka za námet.
tiginko
@2010 ja si ju ukladám tiež, lebo 1. mojej "bezlaktózovej" dcére robievam zmrzliny bez použitia živočíšneho mlieka, 2. síce chuťou určite namíle vzdialená od tej tvojej, ale predsa je pitahaya dostupná sem-tam aj u nás, tak aspoň ju vyskúšam. @alinka76 vyzerá to výborne
mariamka
zaujimave Alinka, pekny podnet vyskusat toto exoticke ovocie :) foto uplnen profesionalne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia