Slimáky z lístkového cesta

Slimáky z lístkového cesta
Foto: 3sandra3
3sandra33sandra3, recept pridal: 20. decembra 2010 22:29Ďalšie jeho recepty

:-)

Suroviny

15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu. Každú časť vyvaľkáme, posolíme, natrieme kyslou smotanou, poukladáme plátky šunky a posypeme strúhaným syrom. Zrolujeme a nakrájame slimáky, ktoré dávame na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a dáme piecť. Pečieme pri 200 st.C asi 15 minút. Podávame vychladnuté.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frona, 21. decembra 2010 o 10:05
    ja to robím tak, že lístkové cesto potriem taveným syrom a na to dám šunku a stočím. Krájam až po upečení...mňam


  • marika1947, 21. decembra 2010 o 13:29
    ja to robím tak, že rozvaľkané lístkové cesto potriem trochu kečupom, na to poukladám plátkový syr eidam, na to dám šunku a zrolujem. Hneď krájam na slimáčiky a ukladám na suchý plech. Nakoniec pokrájané kúsky potriem vajíčkom a dám piecť.


  • evanaaa, 21. decembra 2010 o 14:49
    Pri robení aplnení slimáčikov sa medze nekladú, pár variant je aj tu pridaných, myslím, že sú všetky chutné, tak ako aj tie vaše. Je to vhodné k oslavám, posedení a len tak na chrúmanie.


  • babicka, 22. decembra 2010 o 19:09
    Doporučujem.Mám odskušané a veľmi chutné.


  • 3sandra3, 10. apríla 2011 o 17:17
    som robila aj včera


  • cica2, 10. apríla 2011 o 19:52
    tiež ich robievam, sú výborné!


  • 3sandra3, 26. apríla 2011 o 22:24
    :--))


  • mariaklara, 4. mája 2011 o 22:39
    Pekné, ukladám si rcp.


  • narciska, 16. mája 2011 o 15:36
    uložila som si do kk. dakujem.


  • amalka, 26. marca 2013 o 20:34
    dnes som robila podla tvojho receptu a poviem ti, ze ta smotana tam dala stokrat lepsiu chut ako kecup. pefektny napad aj recept :)


  • 3sandra3, 26. marca 2013 o 20:50
    ďakujem, som rada, že chutili :-)


  • kukucka1211, 13. júna 2014 o 22:52
    teraz som vytiahla z trúby-sú fantastické,dala som tam aj plesnivý syr a trochu parmezánu


  • 3sandra3, 15. júna 2014 o 17:02
    kukučka ... tak si ich vylepšila :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist