Slaninové muffiny s nivovou plnkou

veve - fotkaveve, 18. februára 2013
Slaninové muffiny s nivovou plnkou
Foto: veve

Tieto výborné muffiny "na slano" som vymyslela dnes na večeru - so zeleninovým šalátikom a bielym vínom zmizli behom chvíľky :-)

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnček
1 čl
1/2 čl
1 a 1/4 hrnček
2 ks
6 PL
150 g
1 ks
150 g
2 kocky




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200°C. Vymastíme plech na 12 muffinov alebo použijeme silikónovú formu (piecť v papierových košíčkoch sa mi pri tomto recepte neosvedčilo - cesto sa priliepa). Na drobno nakrájame slaninu, opražíme ju a necháme vychladnúť. Nakrájame tiež jarnú cibuľku. A zmiešaním postrúhanej Nivy a syrokrému si pripravíme plnku.

  2. 2

    Do veľkej misy dáme 2 hrnčeky múky (220 ml), kypriaci prášok a soľ. V ďalšej miske zľahka vyšľaháme mlieko, vajcia a olej. Vstrede suchých surovín urobíme jamku a vlejeme tekuté suroviny. Jemne premiešame aby sa cesto spojilo a pridáme opraženú slaninku a nasekanú cibuľku.

  3. 3

    Cesto vlejeme asi do jednej tretiny v každej jamke. Rovnomerne rozdelíme do muffinov nivovú plnku a zalejeme zvyšným cestom. Pečieme cca 20 minút, kým nie sú koláčiky ružové a na dotyk pevné. Podávame ešte teplé.

Diskusia k receptu

emdy
k Rokfortu sa mi automaticky hodí cesnak a orechy.... super kombinácia, vyskúšame :))))
veve
@emdy Orechy určite áno, k modrému syru výborne pasujú, robievam jednohubky v takej kombinácii. S cesnakom je to už na mňa silná dvojka :-), ale muffinky sú vďačné, môžete si tam namiešať príchute od výmyslu sveta ;-)
ampara
Výborný recept, už je uložený.
Jerica, aj ten Tvoj som si uložila,vyzerá lákavo.
samanka
@emdy máš pravdu mufinky sú veeeľmi vďačné, ja robievam so šunkou a syrom, k tomu smotanovo-cesnakový dip. Keď náš pes dostal antibiotiká, tak sme ho oklamali jedine šunkovou muffinkou...:-)))
veve
@jerica Máš pravdu, veľmi podobný recept, nabudúce vyskúšam podľa teba kúštik masla navrch a cibuľku ;-)
danielito123
Výborný nápad skvelé jedlo :) no chcem povedať svoj názor. Príloha je to dobra .... ale mne tam chyba šmrnc , trebars korenie čím tento recept doladíte k dokonalosti . Som to skúsil presne podľa zadaných postupov bolo to výborné ....ale isto bez "šťavy"bez zel.salatu to neide...pretože je to suché . Ale trebars spolu s mäsom na grile a šalátom to je bomba ... ako prílohu hodnotím veľmi dobre .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia